Domů

uEye CP: Počínaje dneškem už pouze jeden kabel ke kameře!

Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 0
NejhoršíNejlepší 
Čtvrtek, 09. prosinec 2010
abbas_1_titlNěmecká společnost IDS Imaging Development Systems GmbH je předním světovým výrobcem digitálních průmyslových kamer s rozhraním USB 2.0 a Gigabit Ethernet. Digitální kamery s označením uEye používají na celém světě nejen výrobci zařízení, ale také systémoví integrátoři a výrobci v oblasti průmyslu, reklamy, bezpečnosti, vědy nebo zdravotnictví. Produkty tohoto výrobce jsou velice dobře známy pro jejich precizní a vynikající kvalitu zpracování, dlouhodobou dostupnost a maximální jednoduchost při integraci do aplikací. Jedná se o kombinaci výkonného hardware, odpovídající podpory softwarového vybavení a spolehlivý zákaznický servis. Na nedávno ukončeném veletrhu VISION 2010 představila společnost IDS jednu ze svých novinek. Jedná se o velice kompaktní digitální kameru s napájením po Ethernetu (PoE).

GigE uEye CP - Compact Power!

Název nejnovějšího člena uEye rodiny hovoří sám za sebe: „CP" je složeno ze dvou počátečních písmen slov „Compact" a napájení po Ethernetu „PoE". S rozměrem pouhých 29 x 29 x 41mm se jedná o jednu z nejmenších digitálních kamer s technologií napájení po Ethernetu na světě a současně umožňující přenášet velice objemná data až na vzdálenost 100m. Na začátek je nutno říci, že nová kamera uEye CP kombinuje jednoduchost USB uEye kamer s vlastnostmi GigE kamer. Výsledkem je možnost připojení pouze jedním kabelem a Plug & Play pro jednoduchou integraci. Pro uživatele analogových kamer je kompaktní model uEye optimálním řešením. Spojuje všechny výhody digitální technologie ve velice oblíbeném kompaktním pouzdře analogových kamer.
Veškeré výhody a vlastnosti digitální kamery GigE uEye CP jsou maximálně využity především v průmyslovém prostředí. Odolné hořčíkové pouzdro, konektory s aretací a opticky izolované digitální vstupy a výstupy - všechny jmenované vlastnosti dělají z kamery zařízení vhodné pro téměř jakoukoliv aplikaci. Kamera je vybavena 6 pinovým HIROSE konektorem, pomocí něhož lze kameru napájet standardním způsobem 12-24 V a přenášet digitální vstup a výstup (trigger a strobe). Vzhledem k využití dvou možností napájení se ještě více rozšiřují oblasti použití kamery.
Nová série uEye CP bude dostupná ve třech modelech s CMOS senzory pokrývající širokou škálu aplikací. Model UI-5240CP je vybaven novým 1,3 megapixelovým senzorem s global shutter a rychlostí snímání 50 snímků za sekundu při maximálním rozlišení. Model UI-5480CP nabízí vyšší rozlišení (5 megapixelů, 14 fps) a model UI-5220CP je vybaven senzorem s WVGA rozlišením a rychlostí snímání až 100 fps. Všechny modely budou dostupné ve variantách pro barevné i černobílé snímání.

Velice jednoduchá integrace kamer do aplikací

Stavebnicový princip uEye kamer lze nalézt i v jejich programovém vybavení. Všechny potřebné ovladače jsou nahrány do kamery až při jejím připojení k počítači. Veškeré funkční změny a inovace jsou tak automaticky aktualizovány při připojení kamery. Pomocí programového vybavení SDK, které je bezplatně dostupné ke všem kamerám uEye, lze veškerá nastavení kamery ručně doladit. Komplexní softwarový balíček SDK umožňuje jednoduchou integraci kamer uEye do aplikací pomocí standardních rozhraní, jako jsou DirectShow, ActiveX, TWAIN nebo GENCAM. Případně lze využít přímo uEye rozhraní pro programování aplikací (API) s možností přístupu k až 150-ti různým funkcím kamery. K dispozici je přes 20 DEMO programů v programovacích jazycích C, C++, C# a VB.NET. Dále jsou k dispozici ovladače pro programy na zpracování obrazu, kterými jsou např. HALCON, LabView, NeuroCheck, ActivVision Tools a Common Vision Blox. Všechny USB a GigE uEye kamery jsou kompatibilní, a tudíž implementace kterékoliv kamery uEye do existujících aplikací je bezproblémová a velice jednoduchá.

 
insio


insio


insio

Buďte stále v obraze:

Chci odebírat novinky