Domů

MKS chladicí jednotky pro chlazení Vašich rozváděčových skříní

Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 0
NejhoršíNejlepší 
Napsal uživatel Radek Horák, AXIMA, spol.s r.o.   
Pátek, 17. říjen 2008

msk_axima_titlChladicí jednotky od firmy MKS jsou určeny pro chlazení rozváděčových skříní pro nejrůznější aplikace v průmyslovém prostředí. Zařízení zajišťují udržování stabilních a rovnoměrných teplotních podmínek na zvolené úrovni v celém prostoru rozváděčové skříně. Dva mechanicky oddělené okruhy vzduchu zamezují vnikání nečistot z okolí skříně. Zabezpečují tak spolehlivou funkci a dlouhou životnost všech moderních elektronických a řídicích systémů, při různých vnějších podmínkách a množství odváděného tepla vyzářeného komponenty uvnitř skříně.

V případě abnormálně prašného prostředí je možné použít přídavnou mřížku s filtrem, který se po zanesení nečistotami vymění. Díky malým instalačním a montážním nákladům a nízké spotřebě energie jsou jednotkyMKS mimořádně hospodárné.

msk_axima_1

MKS jednotky dělíme na tři základní typová provedení:

SÉRIE 10 – EXTRA TENKÉ

Extra tenké chladicí jednotky Série 10 reprezentují nabídku chlazení integrovaného do dveří nebo boků rozváděčových skříní. Při velmi malém zastavěném prostoru nabízejí chladicí výkony v rozsahu od 1 100 W až do 2 700 W, jsou vzájemně zaměnitelné, pouze s jedním shodným montážním otvorem. Z hlediska montáže jsou dostupné tři verze, vnější montáž na rozváděč, polozapuštěná a celozapuštěná. Pracovní teplota těchto zařízení je do 55 °C. Při výběru jednotky lze zvolit dva základní typy řízení: elektromechanický termostat, nebo ovládání mikroprocesorem s integrovaným LCD displejem, pro diagnostiku provozu a signalizaci anomálií. Obě tyto verze mají svorky pro připojení dveřního kontaktu skříně. Kompletní řada je koncipována pro standardní použití bez údržby.

SÉRIE 20

Z hlediska montáže lze zvolit nástěnnou, nebo střešní jednotku. Nabízené chladicí výkony jsou od 370 W až do 3 100 W. Ovládání zajišťuje elektromechanický termostat sledující teplotu uvnitř skříně. Dodávají se typy se signalizací anomálií a svorkami pro připojení dveřního kontaktu. Pro zvýšení krytí vnějšího okruhu lze jednotky osadit mřížkou do extrémně prašného prostředí (IP54). Dále tuto serii dělíme z hlediska maximální okolní teploty ve které je jednotka schopna pracovat na:

  • SÉRIE 20 E (Easy) pro použití v teplotách nižších než 50°C, tyto jednotky jsou Charakteristické velmi nízkými pořizovacími náklady.
  • SÉRIE 20 H (High) pro teploty do 50°C.

SÉRIE 40

Chladicí jednotky série 40 rozšiřují sérii 20. Opět v provedení Easy a High jako u dvacítkové řady. Propracovanější konstrukce zajišťuje odpařování kondenzátu, který vzniká provozem jednotky. Dále je možno tuto sérii vybavit mikroprocesorem s displejem signalizujícím provozní a poruchové stavy jednotky. Jednotky pro střešní montáž mají navíc rám zajišťující snadnější montáž, lepší stabilitu a větší zpevnění na skříni.

msk_axima_2

VÝMĚNÍKY TEPLA VZDUCH/VZDUCH

Předpokladem použití výměníku tepla vzduch/vzduch je nižší teplota okolí, než je požadovaná teplota uvnitř rozváděčové skříně. Dva vzájemně oddělené okruhy vzduchu zabezpečují, že do skříně nemohou vniknout nečistoty ani vzduch z okolí.

VÝMĚNÍKY TEPLA VZDUCH /VODA

Výhodou výměníku tepla vzduch/voda je možnost použití v náročných podmínkách, znamenajících vysokou teplotu nebo znečištění prachem a olejem. Chladící voda odebírá v kazetovém výměníku teplo z vnitřního vzduchu v rozváděčové skříni a odvádí ho do vnějšího okolí.
Výměníky tepla jsou v provedení pro střešní i nástěnnou montáž.


AXIMA, spol. s r.o.
Vídeňská 125, 619 00 Brno
tel.: 547 424 025 (021)
fax: 547 424 023
e-mail: Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript
www.mksclima.com
www.axima.cz

 
insio


insio


insio

Buďte stále v obraze:

Chci odebírat novinky