Domů

Nosné kabelové systémy - řešení, které vás podrží

Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 0
NejhoršíNejlepší 
Napsal uživatel Dušan Duda, TOP servis spol.s r.o.   
Sobota, 13. červen 2009
nosny_system_top_titulSpolečnost TOP servis  tradiční výrobce nosných kabelových systémů má své stálé místo na trhu výrobců a dodavatelů těchto systémů. K vybudování silné pozice na dnešním velmi konkurenční trhu nebyla jednoduchá cesta, a bylo jí dosaženo díky třem hlavním faktorům. Jsou to cena, rychlost a kvalita. K těmto třem faktorům byl přidán čtvrtý, který je dnes důležitý, a to služby zákazníkům.

Dnešní konkurenční prostředí vyžaduje, při prosazení se na trhu, že cena výrobku je velmi důležitým faktorem.  Vzhledem k faktu, že současný trh je postaven na příznivé ceně při prosazení se vůči konkurenci, lze říci, že je společnost TOP servis úspěšná, což dokazuje každoroční vzrůstající počet realizovaných zakázek. Pozitivní hlediskem je i to, že příznivé ceny není dosaženo na úkor kvality výrobku.

Neméně důležitým faktorem je také rychlost dodání výrobku na trh s přihlédnutím k faktu, že doba od projektu po realizaci se u mnohých zakázek stále zkracuje a termín na dodávky materiálu pro stavbu kabelových tras tím pádem také. Díky široké paletě stálých a spolehlivých partnerů (prodejců) společnosti TOP servis, se úspěšně daří i tyto trendy překonávat a TOP servis stále patří mezi spolehlivé dodavatele v oblasti plnění termínů dodávek. Napomáhá tomu nejen pružnost výroby, ale také skladové zásoby hotových výrobků.

nosny_system_top_1

V neposlední řadě je to kvalita, kterou si společnost TOP servis získala dobré a stálé jméno na trhu mezi výrobci a dodavateli nosných kabelových systémů. Moderní technologie s využitím automatizovaných procesů a provozů umožňuje výrobu dostatečně rychlou a pružnou, tak jak vyžaduje dnešní náročný trh, při zachování si velmi dobré kvality výrobků. Díky kvalitě výrobků si společnost TOP servis udržuje svou pozici na trhu u dlouhodobých partnerů a daří se jí získávat stále nové.

V posledním roce se aktivita společnosti soustředila na další z důležitých a nutných faktorů pro stálé místo na trhu. Jsou to služby zákazníkům. Mezi již tradiční služby spojené s dodávkou materiálu, např.dovoz na místo určení, příprava materiálu, tak aby byl kompletní pro přímou montáž, se nyní zaměřuje na kontakt se zákazníkem v rovině stálého sledování zakázky od přijetí objednávky po doručení odběrateli. V tomto ohledu byl zaznamenám úspěch a lze říci, že zákazník dostává v  krátké době informaci o všech potřebných údajích tj. termínu dodání, ceně,  způsobu dopravy...atd. Všechny tyto informace zajišťuje oddělení odbytu. Oddělení obchodu zajišťuje rychlé a technicky správné zpracování (ocenění) poptávek materiálu, včasné informace o případných změnách cen a další služby v rámci obchodního oddělení.

Kompletní sortiment výrobků TOP servis souhrnně označován jako NOSNÉ KABELOVÉ SYSTÉMY nyní zahrnuje čtyři základní skupiny výrobků.

nosny_system_top_2

Plechové kabelové žlaby které jsou vyráběny dle potřeb zákazníků v délkách 2 a 3 metry (standardně skladem) nebo na zakázku až do délky 6 metrů po 0,5 metru. Konstrukce plechových žlabů a příslušenství je navržena tak,  aby byl nosný systém funkční, jednoduchý na montáž a přitom bezpečný se snadnou aplikací v různých podmínkách. Nejen délka žlabů, je to co si zákazník může zvolit, ale jsou ty i různé druhy perforace žlabů. Také materiál žlabů, případně povrchovou úpravu lze volit, dle náročnosti prostředí nebo kvality vzhledu žlabů. Při nárocích na odolnost proti korozi jsou vyráběny žlaby žárově zinkované ponorem (DIN 50976), pro odolnost v prostředí agresivním (chemický a potravinářský průmysl) žlaby z nerezové oceli (DIN 1.4301), a v případě systémů se zachováním funkčnosti při požáru také žlaby a příslušenství splňující požadavky normy DIN 4102-12. V případě nároku na kvalitu vzhledu je standardem nástřik plechových žlabů práškovou barvou (dle stupnice RAL) a to jak dvou, tak i tří metrových žlabů včetně kompletního příslušenství.

Drátěné kabelové žlaby jsou stále více v oblibě a jejich využití pro stavbu kabelových tras má oproti plechovým žlabů několik výhod. Při montáži drátěných žlabů není zapotřebí tvarových dílů (tj. kolen, t-kusů, atd.), protože pomocí nůžek určených k střihání těchto žlabů a spojek je možné vytvořit tvarové díly přímo na místě kde jsou žlaby montovány a je tedy možné se rychle přizpůsobovat nenadálým překážkám.
Další výhodou je díky otevřené struktuře žlabů ochlazování kabelů, nutné zejména u kabelů velkých průřezů. Také vyjmutí kabelu ze žlabu je jednoduché ve srovnání s plechovými žlaby. Systém drátěných žlabů je pak spolu s příslušenstvím vhodný pro všechny typy instalací a rozvodů. Tyto žlaby jsou dodávány v povrchové úpravě galvanickým nebo žárovým zinkováním a v provedení leštěná nerez  (DIN 1.4301).

Kabelové žebříky jsou vyráběny ve čtyřech modifikacích. Kabelové žebříky tzv. lehké řady, tyto mají bočnice tloušťky 1,25 mm, příčky jsou tvořeny „L“ profilem ve vzdálenosti 330 mm. Výrobní řada dále obsahuje kabelové žebříky střední a těžké řady. Střední řada kabelových žebříků je vyráběna s bočnicemi o tloušťce plechu 1,5 mm s příčkami „L“ profilu a vzdáleností příček 500 mm. A konečně tzv. těžká řada (zvýšená nosnost) je dodávána s bočnicemi o tloušťce plechu 2,0 mm a příčkami v provedení „L“ profil nebo „C“ profil ve vzdálenosti 500 mm u obou typů příček. Kabelové žebříky s příčkami tvořenými „C“ profilem jsou vhodné zejména pro stoupací vedení v kombinaci s použitím příchytek kabelů SONAP typ B. Všechny typy kabelových žebříků jsou dodávány s výškou bočnic 60 nebo 110 mm. Samozřejmostí kabelových žebříků je příslušenství, zejména pak spojky, kolena, t – kusy, kříže, nosníky, konzoly, klubová spojení, segmenty oblouků, kloubové oblouky..... pro snadnou instalaci celého systému. Celý sortiment kabelových žebříků včetně příslušenství je vyráběn z žárově zinkovaného plechu (Sendzimirova metoda), nosníky a konzoly jsou galvanicky zinkované.
Mezi sortiment kabelových žebříků patří také žebříky a příslušenství splňující požadavky normy DIN 4102-12.

Posledním z řady výrobků jsou kabelové příchytky SONAP. Dnes jsou dodávány ve třech základních typech. SONAPka typu A je příchytka určená pro kabely od průměru 8 mm do průměru 40 mm, které je možné fixovat na kabelové žebříky s příčkami tvořenými páskem nebo „L“ profilem. Stejné použití má i příchytka typu C, která má odlišnou konstrukci a proto ji lze použít pro kabely od průměru 11 mm až 120 mm. Velké typy těchto příchytek je možné použít i k fixaci svazku kabelů na žebřících. Třetím typem příchytek je typ B, který umožňuje použití pro průměr kabelu od 8 mm do 40 mm u kabelových žebříků s příčkami s „C“ profilem

V případě dotazů nás neváhejte kontaktovat. Naši zaměstnanci Vám rádi poskytnou další informace o  nosných kabelových systémech.

TOP servis spol.s r.o.
Tovární 1
643 00 Brno
odbyt a obch.oddělení
tel: +420 545 232 189
fax: +420 545 232 611
e-mail: Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript
www.topservisbrno.cz
 
insio


insio


insio

Buďte stále v obraze:

Chci odebírat novinky