Domů

SPÁLOVSKÝ, a.s. - 20. let na trhu rozváděčových skříní

Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 0
NejhoršíNejlepší 
Napsal uživatel Antonín Kozubík, Spálovský a.s.   
Středa, 26. říjen 2011

spalovsky_1_titlSpolečnost Spálovský a.s. je jedním z renomovaných dodavatelů rozváděčových skříní na elektrotechnickém trhu v ČR i v zahraničí. Skříně jsou dodávány pro vlastní výrobu kompletních rozváděčů v mateřské společnosti, ale také širokému okruhu zákazníků – výrobců rozváděčů v rozmanitých oborech činností. Dodávané skříně postupně procházejí různými stupni inovací a technických zlepšení a na trh jsou postupně zaváděny také nové produkty (skříň EMC, protipožárně odolná skříň, nerezové skříně lakované nebo leštěné).

Důležitým sortimentem výroby skříní je tzv. atypická výroba, kde společnost dokáže díky vysoce akceschopnému systému řízení akceptovat požadavky zákazníka na provedení výrobku (rozměry, barva, vnitřní vybavení) a také termín dodání. Tato část dodávek tvoří velmi významnou část obratu společnosti a představuje zároveň výraznou konkurenční výhodu. Pro připomenutí stávajícím a nabídku budoucím zákazníkům přinášíme stručný průřez dodávaných skříní s krátkým technickým popisem.

STA - ucelená řada samostatně stojících skříní

Základní konstrukci skříní STA tvoří svařovaný, samonosný rám, který je u všech typů opatřen perforací v bočních sloupcích, s dveřmi, stropem, zadním krytem. Strop a dno je opatřeno otvorem pro průchod vodičů. Dno skříně může být opatřeno odnímatelným víkem, nebo posuvnými plechy. Strop skříně dodáváme standardně s víkem, nebo dle požadavku s ventilační střechou. Skříně dosahují stupně krytí IP 55, což je dosaženo strojově nanášeným polyuretanovým pěnovým těsněním.

Různé barevné odstíny rozvaděče dodáváme na vyžádání. Standardní provedení je práškovou termoreaktivní barvou epoxy-polyester. Skříně je možné použít jak samostatné, tak i v sestavě, například s rohovým dílem, nebo s mezidílem. Rozvaděčovou sestavu je možné postavit na samostatný rám, pryžové patky, stavitelné patky nebo montované podstavce. Variabilně je možné provedení rozvaděčů s nadstavbou, případně přípojnicovým mostem pro napojení trafa, náhradních zdrojů apod.

Samostatná náplň rozvaděčů se montuje na montážní panely různých rozměrů. Dále je v nabídce možnost použití přístrojového roštu, u kterého je možné zaručit krytí IP XX/20 po otevření dveří díky krycím plastovým zákrytům, které jsou taktéž v našem základním sortimentu v barvě RAL 7035, nebo na objednávku je dodáváme v průhledném provedení.

spalovsky_1_1

ASTRA - nástěnné skříně

Spálovský, a.s. nabízí typovou řadu ocelových skříní ASTRA v krytí IP 65, se stupněm ochrany před mechanickými rázy IK 09. Skříně ASTRA jsou vhodné pro široké spektrum elektrických rozváděčů, které jsou určeny pro povrchovou montáž. Dokonalé dílenské zpracování umožňuje jeich použití pro vnitřní i venkovní prostory a pro prostory nebezpečné dle ČSN 33 2000-3, tab. 32 – NM2 s výjimkou AB1, AB2, AB8, AE6, AF2, AP2, AP3, AP4, BC4, CB4. Skříně ASTRA jsou ve shodě s normou EN 62208.

Skříně ASTRA jsou vyrobeny z ocelového plechu tloušťky 1,5 mm, třídy DC01. Ke skříním STC/STCV (bez víka/s víkem) je standardně dodáván montážní panel z pozinkovaného nebo duralového plechu tloušťky 2,5 mm, který je přichycen prostřednictvím svorníků M8 s distancí 15 mm od zadní stěny skříně. Ke skříním STCR (s víkem a roštem) jsou standardně dodávány nosníky roštu (2 ks) pro přístrojový rošt, který je možné osadit přístrojovými můstky, krycími panely, kde dané příslušenství je rozměrově shodné se skříněmi STA. Dveře skříní jsou vybaveny jazýčkovými zámky (do výšky 900 mm) nebo tříbodovým rozvorovým zámkem a jsou opatřeny polyuretanovým pěnovým těsněním. Skříně jsou dodávány s pravolevými závěsy dveří a průchodkovým víkem. Skříně ASTRA jsou standardně dodávány s povrchovou úpravou – polyesterový termoreaktivní lak v odstínu RAL 7032.

Nerez provedení

Při použití skříní v prostředí s vysokými nároky na hygienu a ochranu proti korozi nabízí společnost Spálovský, a.s. výrobu skříní z ušlechtilé oceli - NEREZ, jakost 17241, DIN 1.4301.

Takto vyrobené skříně dodáváme ve dvou variantách:

  • NEREZ broušená – matné provedení, sváry opracovány broušením, plochy baleny v originální fólii.
  • NEREZ lakovaná – nerez ocel je dále lakována barvou RAL, různými odstíny dle požadavku.

V tomto nerezovém provedení nabízíme celý sortiment standardních skříní jak STA, tak skříní ASTRA, včetně různých atypických provedení skříní dle požadavků a zadání zákazníka.

spalovsky_1_2

Atypická výroba

Pro maximální přizpůsobení výrobků požadavkům zákazníků nabízí společnost Spálovský, a.s. dodávku atypicky upravených skříní. Tyto skříně vychází z konstrukčního zpracování skříní STA nebo ASTRA a jsou upravovány na základě konkrétních požadavků a podkladů zákazníků. Naši technici uvítají, když od zákazníků dostanou atypický rozvaděč v elektronické výkresové podobě ve formátu DWG, PDF podobně. Předností těchto skříní je hlavně výroba montážních otvorů, děrování, prosklení atd. před samotným lakováním skříně, aby nedocházelo k narušení povrchové úpravy. Povrchovou úpravu standardně provádíme práškovou termoreaktivní barvou RAL 7032.

Příklady atypických úprav skříní:

  • Provedení v různých rozměrech, s dělenými dveřmi, sestavy skříní.
  • Provedení děrování pro vývodky, přístroje, ventilaci PŘED lakováním.
  • Provedení prosklení, vnitřních dveří, montáž stříšky.
  • Provedení lakování v různých barevných odstínech RAL, popřípadě provedení zvýšené protikorozní ochrany nástřikem se zvýšeným podílem zinku – drýzink.
  • Provedení zapuštěné skříně pro zazdění.

Protipožární skříně ASTRA

Oceloplechové elektroměrové rozvodnice do zdi s protipožární odolností EW, EI. Je možné dodat i kouřotěsné provedení EI-S.Rozvodnice jsou zhotoveny z ocelového plechu tloušťky 1,3 mm, se zapuštěnými dveřmi, skrytými závěsy dveří a s povrchovou úpravou v odstínu RAL 7032. Po dohodě je možné provést skříně i v jiném odstínu RAL.

Skříně jsou dodávány v provedení dle přístrojové náplně a požadavků zákazníka:

  • S montážním panelem (zinkovaný ocelový plech tloušťky 2,5 mm).
  • S přístrojovým roštem (2× nosník přístrojového můstku, možnost uchycení přístrojových můstků)
  • S DINlištami a plastovými krycími panely. Můstky a krycí panely nejsou součástí dodávky. Jejich dodání je možné po dohodě.
  • S rámečkem a navařenou elektroměrovou vanou (dle přístrojové náplně a požadavků zákazníka).

Skříně jsou osazeny zámky D5, provedení na elektroměr (zámky s vnitřním čtyřhranem 6 × 6 mm).

EMC SKŘÍŇ „MICHELLE" (Elektromagnetická kompatibilita)

Bouřlivý rozvoj elektrotechniky a elektroniky přinesl mimo jiné také problémy související s elektromagnetickými rušivými vlivy a odolností elektrických zařízení a jejich sestav vůči tomuto rušení. Schopnost elektrického zařízení fungovat uspokojivě v daném prostředí se nazývá elektromagnetická kompatibilita (EMC). Nejviditelnější a zároveň nejsložitější situace nastávají u elektrických instalací v budovách a v případech působení výkonových elektromagnetických polí.

Elektromagnetická kompatibilita je elektrotechnický interdisciplinární obor, jehož cílem je udržet přijatelnou kvalitu tak zvaného elektromagnetického prostředí. Jednou z cest je zvýšení odolnosti citlivějšího zařízení a druhou pak snížení úrovně škodlivého vyzařování rušícího systému. Opatření je třeba přijmout již ve fázi vývoje zařízení, neboť dodatečné zásahy do zařízení jsou nejen méně účinné, ale hlavně zbytečně drahé.

Společnost Spálovský, a.s. proto přistoupila, dle norem ISO 9001, k vývoji vlastní skříně, kde technické parametry a její EMC odolnost jsou zkoušeny ve VOP-026 Šternberk, s.p., divize VTÚPV Vyškov.

spalovsky_1_3 spalovsky_1_4

Technické parametry:

  • Samostatně stojící kříň pro použití s bočnicemi o rozměrech: (v = 2 000 mm, š = 600/800 mm, hl = 500/600 mm)
  • Galvanicky zinkovaný skelet skříně.
  • Lamelové EMC těsnění – pružinové/pěnové.
  • Maximální krytí IP 55
  • Montáž dveří – pravé/levé.
  • Rozvorový zámek komfort.
  • Tlumení 60 dB.
  • Frekvence 30–1 000 MHz.

S kompletní nabídkou výrobků společnosti Spálovský, a.s. se můžete blíže seznámit na internetových stránkách www.spalovsky.cz, kde kromě ceníků naleznete také veškeré prezentační materiály.

spalovsky_1_5


Spálovský, a.s.
Nádražní 329
768 02 Zdounky
tel.:  +420 573 501 415
fax:  +420 573 501 413
e-mail: Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript
www.spalovsky.cz

 
insio


insio


insio

Buďte stále v obraze:

Chci odebírat novinky