Domů Dial Telecom loni hospodařil se ziskem 24,3 milionů

Dial Telecom loni hospodařil se ziskem 24,3 milionů

Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 7
NejhoršíNejlepší 
Čtvrtek, 24. červenec 2014

Dial Telecom, a.s., přední český poskytovatel datových a hlasových služeb, zveřejnil výsledky hospodaření za rok 2013. Výnosy z prodeje služeb a zboží činily téměř 818 milionů korun, zisk před zdaněním dosahoval výše 24,3 milionů korun. Uplynulý rok byl pro celou skupinu nejúspěšnějším v oblasti dokončených akvizic. Dial Telecom se rozrostl hned o čtveřici subjektů z řad tuzemských telekomunikačních firem a významně tak rozšířil záběr svého podnikání.

Tržby z prodeje služeb a zboží společnosti Dial Telecom dosáhly v roce 2013 celkem 817,5 milionů korun. To představuje meziroční pokles o 4,3 % při odhadovaném poklesu výkonosti telekomunikačního trhu v ČR o 5-10 %. Nejúspěšnější segment pro Dial Telecom představoval vysoce konkurenční trh datových služeb, tržby zde oproti loňsku vzrostly o 6,6 milionů korun. Ukazatel EBITDA (plus změna stavu rezerv) v roce 2013 dosáhl 194,122 milionů korun. Oproti loňsku Dial Telecom navýšil míru investic na 8,9 % z výnosů, to představuje 72,3 milionů korun.

Prioritní je stále trh datových služeb

Z pohledu společnosti Dial Telecom zůstává nejvýznamnějším trh datových a internetových služeb, ze kterého loni pocházelo téměř 60 % tržeb. V této oblasti vzrostly tržby oproti roku 2012 o 6,6 milionů korun. V segmentu prodeje hlasových služeb Dial Telecom loni utržil 278 milionů korun. „Pokles v tomto segmentu byl plánován a souvisí zejména s úbytkem zákazníků služeb CPS, tedy službou, kterou Dial Telecom provozuje po akvizici společnosti Volný,“ dodává k tomu Ivo Stach, finanční ředitel společnosti Dial Telecom a.s.

Rok 2013 ve znamení akvizic

Dial Telecom loni pokračoval ve své filozofii rozvoje díky akvizicím úspěšných telekomunikačních firem. Dokončené strategické akvizice zahrnují společnosti MAXPROGRESS telco, s.r.o. a Telemetry Services, s.r.o. V roce 2013 společnost Dial Telecom realizovala také přeměnu společnosti fúzí sloučením se společností STAR 21 Networks, a.s. a přeměnu společnosti rozštěpením sloučením s provozní částí podniku ET Telekomunikace, s.r.o. Financování nových akvizic bylo provedeno z vlastních zdrojů společnosti, případně s krátkodobým využitím kontokorentu.

 

Přehled nových článků

insio


insio

Buďte stále v obraze:

Chci odebírat novinky