Domů Kalkulačka příkonu napoví, jak lze v datacentru uspořit díky inteligentní zásuvkám

Kalkulačka příkonu napoví, jak lze v datacentru uspořit díky inteligentní zásuvkám

Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 1
NejhoršíNejlepší 
Čtvrtek, 11. prosinec 2014

Zajímavý tip na měření, ale i úsporu energie připojených zařízení přinesla v těchto dnech společnost Coolhousing. Datacentrum svým stávajícím i novým klientům nabízí možnosti porovnat, jak by vypadala reálná spotřeba jejich serveru u nich, na rozdíl od datacenter, která měří příkon jen podle energetického štítku serveru.

Coolhousing totiž využívá ve svém datacentru inteligentní zásuvky Eaton, které umožňují nejen měření energie, ale i jejich vzdálené ovládání přes internet. Dosáhne se tak například i restartování serveru.

Dle zkušeností pražského datacentra Coolhousing, které využívá jednu z mnoha vlastností inteligentních zásuvek – měření příkonu, lze takto uspořit desítky procent na provozu serverů proti datacentrům bez této technologie. Vzdálené ovládání napájení či restartování serveru je pak prý mnohem pružnější, než kontaktovat technickou podporu nebo server ovládat jinou cestou.

Na úspory pomocí technologie inteligentních zásuvek proto zřídila speciální kalkulačku na spočítání příkonu, dostupná zde: https://www.coolhousing.net/cz/kalkulacka-prikonu .

 

Přehled nových článků

insio


insio


insio

Buďte stále v obraze:

Chci odebírat novinky