Domů Debian má pro virtuální servery novou Jessie

Debian má pro virtuální servery novou Jessie

Pondělí, 22. červen 2015

network-358069Téměř dva roky trvalo, než projekt Debian vydal novou, ještě bezpečnější verzi svého svobodného operačního systému. Ten využívá řada společností i uživatelů jako operační prostředí pro řadu zařízení, ale i serverů, a to i virtuálních serverů v datacentrech. Na distribuci Debianu s pořadovým číslem 8, která se pyšní novými funkcemi, podporou a balíkem aplikací, pracovaly společně týmy Debian Security a Debian Long Term Support. Verze bude podporována 5 let.

Nyní je tato distribuce připravena i pro VPS, tedy virtuální servery, které většinou nabízejí ta spolehlivá datacentra, do nichž firmy ukládají své servery nebo si pronajímají prostor pro své aplikace. V datacentrech jsou lépe zabezpečeny než ve firmách jako takových.

„Tento operační systém samozřejmě už nějakou dobu máme a pro naše uživatele jsme jej předpřipravili k instalaci v našem administračním systému pro VPS. Pro fyzické, dedikované servery je samozřejmě připraveno USB instalační medium,“ řekl Jiří Dvořák, specialista prodeje pražského datacentra Coolhousing.

Jessie také významně rozšiřuje podporu pro UEFI (Unified Extensible Firmware Interface), která byla představena v minulém vydání. Patří sem obezličky pro mnoho známých chyb ve firmwarech, podpora pro UEFI na 32 bitových systémech a podpora 64 bitových jader na 32 bitových UEFI firmwarech (poslední zmíněné funguje pouze na vícearchitekturních instalačních médiích pro amd64/i386).

 

Články na podobné téma

Přehled nových článků

insio


insio


insio

Buďte stále v obraze:

Chci odebírat novinky