Domů Proběhla vernisáž nejlepších fotografií soutěže #P8NocniSvet

Proběhla vernisáž nejlepších fotografií soutěže #P8NocniSvet

Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 1
NejhoršíNejlepší 
Úterý, 22. září 2015

1_Nocni_zivot_Andrea_Fuchsova_P8V pražské galerii Mánes proběhla 17. 9. 2015 večer slavnostní vernisáž spojená s vyhlášením nejlepších fotografií soutěže #P8NocníSvet. Ceny v podobě smartphonů Huawei P8 předaly vítězům modelky z České Miss. Hlavní cenu 100 000 Kč vyhrála fotografie Filipa Petráka pořízená telefonem Huawei P8. Akci moderoval Tomáš Kraus, zazpívala na ní Emma Smetana. Nechyběla světelná show, lightpainting ani živá hudba. Soutěž zaměřená na noční fotky pořízené smartphonem probíhala v ČR a na Slovensku díky společnosti Huawei.

 

Cílem projektu #P8NocniSvet bylo vytvořit galerii kvalitních nočních fotografií pořízených (jakýmikoliv) chytrými telefony a následně z těch nejlepších fotografií uspořádat slavnostní vernisáž. Ta se uskutečnila 17. 9. 2015 v pražské galerii Mánes, výstava nejlepších fotografií potrvá na témže místě až do 17. 10. 2015.

 

Absolutní vítěz soutěže vyhrál 100 000 KčAbsolutni_vitez_souteze-Filip_Petrk_P8
V rámci slavnostního vyhlášení bylo oceněno 11 výherců, a to vítěz souběžně probíhající soutěže v partnerství s projektem Week of Life Adolfa Ziky, tři vítězové #P8NocniSvet v každé z kategorií: „noční město a architektura“, „noční příroda“, „noční život a performance“ a absolutní vítěz napříč kategoriemi, který si získal 100 000 Kč – stal se jím Filip Petrák s fotografií pořízenou telefonem Huawei P8. Ceny vítězům předaly modelky z České Miss, fotograf Adolf Zika, Dagmar Pavlíková z Asociace profesionálních fotografů ČR a ředitel terminálové divize Huawei pro ČR Tony Rong.

Světelná show, Emma Smetana, Česká Miss i profesionální fotografové
Slavnostní vernisáž uváděl známý moderátor Tomáš Kraus, k vidění byla světelná show skupiny Pyroterra a malování světlem s Huawei P8, živou hudbu obstarala kapela Lightmotiff a s pěveckým vystoupením se představila česká herečka, muzikantka a moderátorka Emma Smetana. Vernisáž probíhala za účasti modelek z České Miss, ambasdorů z APF ČR a známých fotografů, garantů soutěže, Adolfa Ziky, Terezy z Davle a Zdenko Hanouta.

HUAWEU_Manes_svetelna-show2Noční fotografie
Fotografická soutěž #P8NocniSvet zaměřená na noční fotografie pořízené chytrým telefonem probíhala od 9. 7. do 9. 9. 2015 a byla určena všem fotografickým nadšencům. V rámci projektu prohěhly také workshopy s profesionálními fotografy a ambasadory (garanty) soutěže. Fotografie soutěžcí nahrávali na web www.P8NocniSvet.cz, nebo prostřednictvím sociálních sítí Twitter a Instagram vždy s hashtagem #P8NocníSvet.

Huawei sponzorem projektu
Projekt vznikl pod záštitou Asociace profesionálních fotografů ČR, ve spolupráci s řadou mediálních i jiných partnerů a za podpory společnosti Huawei. Garanty soutěže byli profesionální fotografové Adolf Zika, David Kraus, Tereza z Davle a Zdenko Hanout a přední členové APF ČR.

Přehled výherců
Noční město: 1. Filip Kýn, Ivan Bumba, 3. Petr Knopp
Noční příroda: 1. Jozef Malý, 2. Michal Hejna, 3. Marian Beneš
Noční život: 1. Andrea Fuchsová, 2. Roman Kadlec, 3. Ladislav Chládek
Absolutní vítěz: Filip Petrák

 

Články na podobné téma

Přehled nových článků

insio


insio


insio

Buďte stále v obraze:

Chci odebírat novinky