Domů Přístup pro uživatele systémů AutoCAD a ERP

Přístup pro uživatele systémů AutoCAD a ERP

Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 0
NejhoršíNejlepší 
Čtvrtek, 28. duben 2016

Haluk_MenderesFirma EPLAN, dodavatel softwarových řešení, rozšiřuje okruh uživatelů aplikace EPLAN Data Portal, a tím posiluje svoji pozici mezinárodního poskytovatele digitálních dat přístrojů a součástek od předních výrobců. V tomto okamžiku jsou uživatelům systémů EPLAN k dispozici data přibližně 600 000 produktů a více než 1,2 milionu jejich konfiguračních variant. Na veletrhu Hannover Messe firma představí rozšíření výstupních formátů EPLAN Data Portal. EPLAN nyní umožňuje všem uživatelům přistupovat k datům ve formátech .dxf. EPLAN se tak stává přístupným pro významnou skupinu uživatelů systému AutoCAD, zvláště v Severní Americe a Asii. Výrobci přístrojů a zařízení zahrnutých do aplikace EPLAN Data Portal tak rozšíří dosah své nabídky. Další nová funkce: spolehlivá komerční data jsou nyní dostupná pro všechny uživatele ERP, PDM a PLM – pro individuální stažení jednotlivých souborů nebo jako kompletní balíčky dat. Od počátku května se budou moci všichni zájemci registrovat on-line a přístup k datům tak získají zcela zdarma.

Grafik Data Portal.jpg: Firma Eplan, dodavatel řešení, představí na veletrhu Hannover Messe rozšíření výstupních formátů aplikace EPLAN Data Portal.

Monheim, Německo, 11. dubna 2016 – Společnost EPLAN představí na veletrhu Hannover Messe rozšíření výstupních formátů aplikace EPLAN Data Portal. Po uvedení nové verze v květnu 2016 budou mít všechny zúčastněné strany přístup ke stovkám tisíc přístrojových dat nezávisle na tom, zda používají systémy od firmy EPLAN. Všechno, co pro to musí udělat, je zaregistrovat se on-line. „S naším portálem pronikáme ke zcela novým skupinám uživatelů: na jedné straně ke skupině uživatelů systémů ERP, PDM/PLM, kteří požadují komerční data, a na druhé straně k velmi rozsáhlé skupině uživatelů systémů AutoCAD,“ říká Haluk Menderes, výkonný ředitel společnosti EPLAN. V oblasti plánování výroby (ERP) a správy produktových dat budou plně zpřístupněna všechna komerční data, včetně čísel položek zboží, typových čísel a popisných informací. Tato data byla dříve přístupná jen uživatelům systému EPLAN.

Po uvedení nové verze se budou moci všichni uživatelé systémů ERP a PDM/PLM zaregistrovat, aby získali zdarma přístup k vysoce kvalitním datům. Tato data přímo pocházejí od více než 120 výrobců komponent a mohou být stažena zdarma, buď jednotlivě, nebo kompletně jako ucelený balíček dat. Aplikace EPLAN Data Portal tak slouží jako jednotný zdroj dat od různých výrobců, takže již není nutné složité a zdlouhavé vyhledávání ověřených dat.

Přidaná hodnota pro uživatele systému AutoCAD

A nyní další inovace: od této chvíle jsou schémata dostupná také ve formátu .dxf pro AutoCAD. To je více méně malá senzace, protože až dosud nebyla tato důležitá elektrotechnická data dostupná a konstruktéři museli v prostředí AutoCAD kreslit schémata od ruky. V blízké budoucnosti získají po vyplnění registračního formuláře volný přístup ke grafickým datům pro PLC, měniče frekvence, bezpečnostní spínače a mnohé další přístroje. To ušetří mnoho času při konstruování a tvorbě konstrukční dokumentace. Přístroje a zařízení jsou graficky začleněny do výkresů sestav a v následujícím kroku jsou konstruktéry doplněny o odpovídající elektrotechnické informace.

Více uživatelů – více výrobců

„Náš portál je nyní zaměřen na globální okruh uživatelů, kteří přímo nepoužívají náš software – například pro uživatele systémů pro plánování výroby,“ říká Haluk Menderes, když vysvětluje pozadí tohoto strategického rozhodnutí. „Uživatelé systémů ERP a PDM/PLM tak dostávají centralizovaný zdroj vysoce kvalitních dat, který zahrnuje informace od velkého počtu výrobců automatizační techniky. A s formátem .dxf jsme dosáhli na zvláště velký okruh uživatelů, zejména na severoamerickém a asijském trhu, které nyní podporujeme elektrotechnickými výkresy při jejich každodenní práci.“ V těchto zemích se elektrotechnické komponenty často navrhují v MCAD.

Zajímavé též pro výrobce

Cílem společnosti EPLAN, jako mezinárodního dodavatele řešení, je zvyšovat počet uživatelů portálu, stejně jako povzbuzovat další výrobce z celého světa, aby do něj zahrnuli data svých přístrojů a zařízení. Má pro to přesvědčivé argumenty: okruh uživatelů, čítající v tuto chvíli více než 100 000 členů, se tím bude dále výrazně rozšiřovat. To nabízí výrobcům ideální příležitost uvést a propagovat své výrobky v celosvětovém měřítku.

Grafik_Data_PortalHaluk Menderes.jpg: „S naším portálem pronikáme ke zcela novým skupinám uživatelů: na jedné straně ke skupině uživatelů systémů ERP, PDM/PLM, kteří požadují komerční data, a na druhé straně k velmi rozsáhlé skupině uživatelů systémů AutoCAD,“ říká Haluk Menderes, výkonný ředitel společnosti EPLAN.

 

Hannover Messe

hala 6, stánek K16

 

Přehled nových článků

insio


insio


insio

Buďte stále v obraze:

Chci odebírat novinky