Domů První vlajková loď mezi telefony Sony Xperia™ XZ a prémiová Xperia™ X Compact s technologií „triple image sensing“

První vlajková loď mezi telefony Sony Xperia™ XZ a prémiová Xperia™ X Compact s technologií „triple image sensing“

Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 0
NejhoršíNejlepší 
Čtvrtek, 01. září 2016
  • Chytré telefony Xperiao
  • Dva nové modely série X; první vlajková loďřady X - Xperia XZ (displej 5.2”) a prémiová Xperia X Compact (displej 4.6”)
  • Zdokonalený fotoaparátinovativní technologií „triple image sensing“ – zachycuje ostré snímky i při focení pohybu s nádhernými realistickými barvami v jakékoli situaci.
  • Sjednocený design se zaoblenýpovrchem, který dokonale padne do ruky.
  • Oba chytré telefony mají schopnost optimalizace - učí se a adaptují se na návyky uživatele, aby jim poskytly ještě větší komfort.
  • Type-C™ USB – kabel nabíjení vždy připojíte správně
  • Chytrá zařízení Xperia
  • Xperia Ear, chytré zařízení, které se podobá sluchátku do ucha s hands-free, ale přináší nový způsob komunikace a bude v prodeji od listopadu 2016
  • Xperia Projector a Xperia Agentkombinaci se službami od Yahoo Japan a Nestlé Japan, které jsou ochutnávkou budoucnosti.  

 

xperia-x-compact-hero-slideshow-02-desktop-bcd2cfe0452c73b929c817cd5edc1c25Sony Mobile dnes ohlásila dva velkolepé přírůstky ke své nové řadě chytrých telefonů řady X. Nová vlajková loď Xperia XZ a prémiová Xperia X Compact pokračují v nastoleném kurzu vize vytyčené v únoru na MWC. Nová vlajková loď Xperia XZ bude ještě inteligentnější a nabídne uživateli lepší komfort díky větší personalizaci.  

Zachyťte pohyb s dokonalými barvami rychlostí laseru   

První špičkový chytrý telefon Xperia XZ od společnosti Sony a prémiový telefon  Xperia X Compact přinášejí fotoaparáty s novými a vylepšenými technologiemi, které nabídnou doposud nejlepší snímky pořízené telefony Xperia. Aby byl uznávaný obrazový snímač od Sony ještě dokonalejší, byly k němu přidány dva pomocné snímače.  Vznikla tak nová technologie „triple image sensing“. Ta umožní zachycovat nádherné záběry pohybu s realistickými barvami v podstatě za jakýchkoli podmínek. Technologie zahrnuje původní snímací čip Sony Exmor RS™ pro obrazové snímače mobilních zařízení, který nabízí nadupanou směs vysoké kvality snímání a rychlosti automatického ostření (AF) v kombinaci s hybridním prediktivním autofokusem (Predictive Hybrid AF), který inteligentně předvídá a sleduje pohyb fotografovaných objektů a zaručuje tak ostré výsledky. Dále byl přidán laserový senzor Laser AF s technologií zjišťující vzdálenost, který pomáhá zachytit ostré snímky v náročných podmínkách za sníženého osvětlení. Jedinečné realistické barvy jsou však zachyceny rovněž díky senzoru RGBC-IR s technologií pro zjišťování barvy (colour sensing technology), která přesně nastaví vyvážení bílé podle zdroje světla fotografované scény.

 

Hlavní fotoaparát s 23MP fotí ostré snímky a má také superrychlé spouštění – od pohotovostního režimu k pořízení snímku jediným stiskem spouště za 0,6 sekundy. To zaručuje dokonalý snímek, kdykoli nastane ten pravý okamžik.

 

Pro ty, kteří touží po větší flexibilitě manuálního nastavení, které ještě umocní zážitek z fotografování a kreativní možnosti, byly přidány pokročilé možnosti nastavení jako např. nastavení rychlosti závěrky a nastavení ostření.  

 

Natáčení videa je stále oblíbenější, stejně jako sdílení jedinečných okamžiků na sociálních sítích. Oba modely přinášejí významný pokrok ve vývoji stabilizace obrazu, která byla zdokonalována u kamer Sony Handycam® a Sony SteadyShot™ s inteligentním aktivním režimem, jenž umožňuje natáčet jedinečné záběry. Díky pětiosé stabilizaci můžete nyní natáčet plynulejší videa i při chůzi nebo při použití extrémního přiblížení.

 

Milovníci dokonalých selfie ocení, že je Xperia XZ vybavena předním fotoaparátem s rozlišením 13MP s velmi vysokou citlivostí až ISO 6400 a širokoúhlým objektivem 22mm/90°. Xperia XZ také nabízí nejvyšší kvalitu nahrávání ve 4K, takže získáte ostrý, čistý záznam s každičkým detailem.  

 

Prémiový design, který vám padne do ruky

Zaoblenýpovrchový design, skleněný displej s úhlopříčkou 5,2” a kovová zadní část telefonu Xperia XZ se spojují v jedno, takže telefon dokonale padne do ruky a je úžasný na dotyk. Zaoblený povrchje inspirován formou monolitu, zatímco kovový materiál T ALKALEIDO™ s vysokým leskem a čistotou dodává sofistikovanost a dojem hloubky. Tyto dvě vlastnosti umocňují prémiové vyznění designu. Xperia XZ bude k dostání ve zbrusu novém odstínu modré, inspirovaném krásou přírody – v lesní modři -  společně se stylovou klasikou provedení v minerální černé a platinové.

 

Xperia X Compact dodává řadě X series oblíbený design Sony a do jejího malého těla jsou napěchované výkonné technologie. Díky displeji o velikosti 4,6” a designu se zaobleným povrchemse extrémně pohodlně drží a dá se ideálně ovládat jednou rukou. To, že je design telefonu Xperia X Compact prémiový, je jasně vidět na vysokém lesku povrchové úpravy a na tom, jak odolným dojmem působí. Také tento telefon se bude vyrábět v novém charakteristickém vzhledu v modré barvě v odstínu mlžné modři, společně s odstíny vesmírné černé a stylové bílé.

 

Špičkové dovednosti společnosti Sony v oblasti funkčního designu byly u telefonu Xperia XZ ještě završeny voděodolnou konstrukcí, takže můžete pustit z hlavy obavy z polití a být v klidu, pokud jde o převržené sklenice nebo neočekávané přeháňky. Snímač otisků prstů se nachází na hlavním vypínači. Jeho umístění vám umožní telefon bezpečně uchopit a odemknout jediným pohybem, a napomáhá tomu, aby telefon pohodlně padl do ruky.

 

Učí se vaše zvyklosti, aby zlepšil váš uživatelský komfort

Telefony jsou vybaveny inteligentními technologiemi, které pomáhají, aby byl každodenní život pohodlnější, efektivnější a příjemnější. Oba modely disponují novou funkcí Battery Care doplněnou adaptivním nabíjením od Qnovo, které se navzájem doplňují, aby udržovaly baterii v kondici a až dvojnásobně prodloužili její životnost. Adaptivní nabíjení Qnovo sleduje a upravuje napětí a zabraňuje tak zkrácení životnosti baterie, zatímco funkce Battery Care ovládá nabíjení podle toho, jakým způsobem je uživatel zvyklý telefon nabíjet.  Zabraňuje nadbytečnému nabíjení tím, že proces přeruší, když je baterie z 90% nabitá a dokončí jej přesně, kdy je třeba. Funkce Xperia Tips také rozpoznává návyky uživatelů a navrhuje individualizované tipy a doporučení. Pomáhá zlepšit osobní komfort při používání telefonu. Smart Cleaner zase automaticky maximalizuje výkon telefonu tím, že vyčistí vyrovnávací paměť telefonu (cache) od dat některých aplikací na základě zjišťování jejich používání, takže zajistí, aby telefon vždy dosahoval optimálního výkonu.  

 

Na výkonu záleží

Xperia XZ je vybavena Qualcomm® Snapdragon™ 820, který zaručuje plynulý chod telefonu. Procesor Snapdragon 820 je jedním z technologicky nejvyspělejších procesorů pro mobilní zařízení. Tento procesor s X12 LTE zajišťuje dokonalou konektivitu, grafiku fotografování, výkon a efektivitu baterie.

 

Příslušenství

 

K modelům Xperia XZ a Xperia X Compact existuje široký výběr ladících stylových krytů v odpovídajících barvách, včetně krytu Style Cover Touch (SCTF10/20), který vám umožní přístup k oblíbeným funkcím smartphonu přes chytré okénko, aniž byste kryt museli otevřít. Kryt Style Cover Stand (SCSF10/20) zjednoduší sledování videa. Má funkci zapínání a vypínání a umožňuje nastavit úhel pro sledování videa. Oba modely budou dodávány s novou nabíječkou USB Type-C™ pro snadné nabíjení.

 

Chytrá zařízení Xperia

Sony se dále zabývá neomezenými možnostmi inovací produktů v oblasti komunikace. Vyvíjí chytré produkty, aby vám umožnily komunikovat bližšími, osobnějšími způsoby.  Xperia Ear, sluchátko do ucha s funkcí hands-free od společnosti Sony, je chytrý produkt, který přináší nové způsoby komunikace. Xperia Ear reaguje na slovní povely intuitivně a prostřednictvím bezdrátového připojení k  chytrému telefonu zprostředkuje informace a poskytne asistenci přirozenou autentickou hlasovou komunikací.  Je vybaveno technologií Sony Agent a čidlem vzdálenosti a bude vás informovat o důležitých událostech ve vašem kalendáři a předá vám další personalizované zprávy. Sony bude na veletrhu IFA také vystavovat Sony Xperia Projector a Xperia Agent jako koncepty spolupracující se službami japonských Yahoo Japan a Nestlé Japan, aby návštěvníkům nabídli ochutnávku budoucích možností chytrých produktů.

 

Dostupnost a specifikace

Xperia XZ bude celosvětově uvedena na trh od října 2016 a Xperia X Compact se začne prodávat po celém světě již v září 2016. Xperia XZ bude dostupná jak ve variantě s jednou SIM kartou, tak i v duální variantě.

 

Úplné specifikace naleznete na:

http://www.sonymobile.com/global-en/products/phones/

 

 

Přehled nových článků

insio


insio


insio

Buďte stále v obraze:

Chci odebírat novinky