Domů 500. robotická buňka FlexArc® od ABB Robotika zamířila do Španělska

500. robotická buňka FlexArc® od ABB Robotika zamířila do Španělska

Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 0
NejhoršíNejlepší 
Úterý, 10. leden 2017

Evropské Aplikační centrum svařování a dělení materiálu jednotky ABB Robotika v České republice vyrobilo pětistou robotickou buňku FlexArc.

 

161124_ABB_0036Koncem roku proběhla v Aplikačním centru svařování a dělení materiálu ABB Robotika v Ostravě významná událost – její prostory opustila pětistá robotická buňka pro obloukové svařování FlexArc a zamířila do Španělska. Robotická buňka bude zajišťovat masovou produkci svařování dílů pro automobilový průmysl v nepřetržitém provozu.

 

Evropské Aplikační centrum svařování a dělení materiálu se od svého založení v roce 2011 zaměřuje na aplikovaný vývoj, výrobu a testování jak standardizovaných buněk, tak ucelených a na klíč sestavených systémů. Nabídku centra doplňuje znalost procesů svařování a řezání a nadto vývoj a výroba speciálních polohovadel nad rámec standardního portfolia ABB.

 

Centrum využívá testovací stanice vybavené různými typy ABB robotů a školicí stanice, využívané pro zaškolení zákazníků. Nechybí ani DEMO stanice pro obloukové a laserové svařování.  Součástí centra je Evropský showroom svařování a dělení materiálu ve Vestci u Prahy.

Svařovací buňky FlexArc – otevřená koncepce s parametry budoucnosti

Buňky FlexArc vedle maximální produktivity a optimální míry standardizace přinášejí zákaznicky otevřené řešení, které je schopné reagovat na požadavky jednotlivých zákazníků a vyhovět jejich specifickým požadavkům, včetně minimální prostorové náročnosti.

 

Variabilní komponenty

Jednotlivé varianty buněk jsou vybaveny jedním, dvěma nebo více roboty s funkcí ABB MultiMove, volitelný je rovněž dosah (od 1450 mm do 2500 mm) a celá řada polohovacích stolů ABB od jednoduchých otočných stolů bez možnosti polohování dílu až po otočné stoly s polohováním dílu ve dvou osách rotace, s nosností až do 1000 kg. Svařovací technologie je dodávána dle požadavku zákazníka.

 

161124_ABB_0783Snadná manipulace

Všechny komponenty jsou umístěny na společné platformě, což nabízí možnost snadného přemístění buněk v rámci výrobních prostor. Buňky jsou vybaveny centrálním rozvodem energií, komponenty jako roboty, polohovací stoly, svařovací zdroj, osvětlení a další periferie jsou napájeny z jednoho místa, ve výsledku to znamená pouze jeden přívodní napájecí kabel pro celou buňku.

 

Efektivní systém řízení

Pro řízení buněk je použit osvědčený řídicí systém IRC5, doplněný o procesní a silové moduly. Z jednoho systému je možné řídit nejen 4 roboty a 12 externích os, ale jsou z něho řízeny i bezpečnostní okruhy pracoviště.

 

Technická podpora

Kromě vlastních buněk nabízí Aplikační centrum i technickou podporu, v jejímž rámci jsou jeho technici připraveni podpořit zákazníky během všech jednotlivých kroků robotizace svařovacího procesu.

 

ABB Robotika

ABB Robotika je předním dodavatelem průmyslových robotů. Mimo jiné dodává softwarová řešení pro roboty, aplikace a periferie, periferní zařízení, modulární výrobní buňky a dále služby v oblasti svařování, manipulace, lakování, paletizace a obsluhy strojů. Ke klíčovým trhům patří automobilový průmysl, výroba plastů, obrábění, slévárenství, elektronika, farmaceutický a potravinářský průmysl. Silná orientace na ucelená řešení pomáhá výrobcům zvýšit produktivitu, kvalitu výroby a bezpečnost práce. ABB již po celém světě instalovala více než 300 000 robotů.

 

Všechny výrobky ABB Robotika jsou plně podporované celosvětovými prodejními a servisními organizacemi ABB Robotika v 53 zemích ve více než 100 lokalitách.

www.abb.cz/robotika

 

Články na podobné téma

Přehled nových článků

insio


insio


insio

Buďte stále v obraze:

Chci odebírat novinky