Domů Česká firma UniControls dodá elektroměry pro rakouského národního dopravce ÖBB-Infrastruktur AG

Česká firma UniControls dodá elektroměry pro rakouského národního dopravce ÖBB-Infrastruktur AG

Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 0
NejhoršíNejlepší 
Pátek, 24. únor 2017

Měření spotřeby elektrické energie na palubách vlaků se stává trendem v evropské železniční dopravě

 

ELC200Společnost UniControls, mezinárodně uznávaný dodavatel řídicích systémů a elektronických zařízení v oblastech železniční dopravy a průmyslovém řízení, podepsala rámcovou smlouvu na dodávky elektroměrů pro rakouského železničního národního dopravce ÖBB-Infrastruktur AG na období 2017-2019. Zároveň obě firmy uzavřely partnerskou dohodu definující spolupráci v oblasti dodávek elektroměrů pro systém RAIL POWERBOX.

„Obě tyto smlouvy povedou k posílení pozice UniControls na trhu měření spotřeby elektrické energie drážních vozidel v evropském prostoru,“ říká Antonín Felber, předseda představenstva a generální ředitel společnosti UniControls a.s.

UniControls je vůbec první firmou v ČR, která s měřením trakční energie na hnacích kolejových vozidlech pro obchodní měření začínala a to již v roce 2009. V říjnu 2016 získala UniControls zakázku od SŽDC na dodávku měřicích skříní pro mobilní měření trakční energie elektrických lokomotiv. Do tendru, který vypsala SŽDC, se UniControls přihlásila s novým rozvaděčem ELC-201/A s vestavěným elektroměrem ELM-201. Tato, v pořadí již druhá zakázka na dodávky měřicích rozvaděčů pro SŽDC, s celkovým počtem 155 dodaných kusů posune UniControls na přední pozici v dosazování elektroměrů na paluby vlaků na evropských železnicích. 

ELM-201Komplexní řídicí a komunikační systémy skupiny UniControls používají zejména výrobci kolejových vozidel, železniční dopravci a průmyslové společnosti v České republice a na Slovensku i mimo ně. Mezi významné zákazníky v České republice patří ČD, Metro/DPHMP (vlakový dispečink všech tří tras pražského metra), SŽDC i energetické společnosti jako např. ČEZ (řídicí systém elektrárny Počerady). Na Slovensku jsou to např. eustream (automatizace tranzitní soustavy plynu na Slovensku) anebo Železničná spoločnosť Slovensko. Mezi nejvýznamnější zahraniční zákazníky patří např. japonská společnost Toyo Denki (dodávky nadřazeného řízení pro vozy metra v čínském Chengdu), čínská dopravní univerzita v Dalianu (metro v Číně, Turecku, Indii, Argentině a v západoafrické Ghaně), francouzská společnost Alstom, státní dopravce ve Finsku a mnoho dalších. Společnost UniControls rovněž uvedla do provozu komplexní automatizaci tranzitu plynu na Slovensku pro eustream.

 

Přehled nových článků

insio


insio


insio

Buďte stále v obraze:

Chci odebírat novinky