Domů Ukaž co umíš na EBECu Brno 2017

Ukaž co umíš na EBECu Brno 2017

Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 0
NejhoršíNejlepší 
Čtvrtek, 09. březen 2017

25064020194_9c35c1c857_oEBEC je technická soutěž s dlouholetou tradicí, organizovaná studentskou organizací BEST pro studenty všech evropských technických univerzit, na kterých má tato organizace zastoupení. Celkově se soutěž odehrává na třech úrovních. Lokální kola probíhají pod taktovkou místních skupin organizace a regionální úroveň je tvořena koly, na kterých soutěží vítězové těch lokálních. Nejvyšší metou celé soutěže je celoevropské finále, na kterém každoročně měří svoje síly šampioni regionálních kol až ze 33 zemí Evropy. Prestiž soutěže na všech jejích úrovních zvyšuje nejen fakt, že je soutěž mezinárodní, či kvalita jejích partnerů, ale hlavně podpora domácích univerzit.

Tato soutěž se na VUT v Brně pořádá již od roku 2009, v letošním roce odstartuje 14. března internetovým předkolem. Poté se ve dnech od 20. března do  27. března budou konat fakultní kola. Finále proběhne 29. března naFakultě podnikatelské.

Filosofie soutěže EBEC je založená na konceptu aktivit organizovaných studenty pro studenty. V důsledku toho je v Evropě jednou z mála projektů svého druhu. Její význam podtrhává i to, že benefity z ní putují nejen studentům, ale všem účastníkům a partnerům. Jejich misí je totiž kromě motivace studentů k aktivitě, především zapojení lokálních firem a sdružení, a také propojení univerzitního vzdělávání s podnikatelským prostředím a praxí v jednotlivých zemích a též v mezinárodním kontextu. Jejich cílem je zvyšovat povědomí studentů o aktuálním dění a o nových technologiích a postupech v oblasti strojírenství, elektrotechniky, stavitelství, či IT a umožnit firmám najít si kvalitní potenciální zaměstnance a uplatnit inovativní a kreativní pohled šikovných mladých lidí při řešení některých jejich výzkumných problémů.

Po oficiálním zahájení soutěže budou v rámci jednotlivých soutěžních kategorií vyhlášena témata, zadání úloh, a budou také objasněna pravidla. Tímto začne práce zapojených studentů. Soupeřit budou mezi sebou čtyřčlenné týmy v kategoriích Team Design a Case Study. Témata soutěžních úloh, materiál, či nástroje budou tajné až do dne zahájení. Time-management potřebný na vypracování zadání si budou týmy organizovat sami. Na vyřešení zadané úlohy v rámci kategorie Team Design budou mít soutěžící 8 hodin, v kategorii Case Study hodin 6. Závěrem dne budou prezentace výsledků práce jednotlivých zúčastněných týmů a vyhlášení vítězů.

 

25554193670_53a8740ba5_oSamotný doprovodný program je určen nejen pro soutěžící, ale také pro všechny studenty VUT v Brně. Těšit se můžeme na přednášku pana Michala Broži z OSN na téma ,,Svět v pohybu, nejen migračním”, která proběhne 29. března na Fakultě podnikatelské od 9:30. Více informací, ať už o soutěži nebo doprovodném programu, můžete nalézt na www.facebook.com/ebecbrno

 

Určitě to bude stát za to, proto neváhejte a přijďte nás 29.3. podpořit na Fakultu podnikatelskou na VUT v Brně.

 

Za organizační tým soutěže EBEC Brno 2017 - Petr Moravec

 

Přehled nových článků

insio


insio


insio

Buďte stále v obraze:

Chci odebírat novinky