Domů Konfigurovatelné robotické rameno od 5.000 Euro

Konfigurovatelné robotické rameno od 5.000 Euro

Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 0
NejhoršíNejlepší 
Čtvrtek, 31. květen 2018

tz_hennlich_2018_05_30_konfigurovateln robotick ramenoLitoměřice/Kolín nad Rýnem, 30. květen 2018 – Jednoduše nakonfigurovat a cenově výhodně zautomatizovat – to vše poskytuje nový konfigurátor pro individuální řešení robotických ramen od firmy igus, kterou v Česku výhradně zastupuje společnost HENNLICH. Vedle standardně dodávaných robotických ramen s optimalizovanou konstrukcí je nyní k dispozici nový „robolink Designer“ s možností volného návrhu všech komponentů a délek dle individuálních potřeb. Díky němu si uživatelé mohou snadno a rychle nakonfigurovat a objednat své vlastní robotické rameno.

 ílem produktové řady robolink je poskytovat cenově dostupné komponenty ze samomazných a bezúdržbových tribo-plastů, které si zákazníci mohou individuálně sestavit z jednotlivých komponentů (klouby, převodovky, motory, …) do funkčních systémů. Nakonfigurované sestavy si mohou složit svépomocí z jednotlivých komponent nebo využít předmontáže.

 Nyní představujeme novou optimalizovanou konstrukci robotického ramene, kterou lze získat také jako plně sestavenou. Ta je připravena rovnou k připojení. Přináší pak větší volnost pohybu a větší stabilitu,“ říká Tomáš Vlk manažer pro chytré plasty společnosti HENNLICH.

 Tato kompletní řešení buď se čtyřmi nebo pěti stupni volnosti ve dvou různých velikostech je nyní k dispozici ještě výhodněji. „S těmito řešeními mají uživatelé k dispozici produkty určené pro průmyslové využití, které firma igus testovala ve vlastní laboratoři, a dokonce je nasadila ve 24 hodinovém provozu ve vlastní výrobě pro Pick-and-Place úkoly,“ dodává Tomáš Vlk.

 na větší varianty nového robotického ramene pro zatížení až osm kilogramů, která je připravena k připojení se dá pořídit již za 3.200 Euro za 1 kus (bez řízení a software) a s „Low-Cost“ řízením přibližně za 5.000 Euro. Možností je například řízení a ovládání výrobce Commonplace Robotics (CPR). Je vybaveno jednoduchým a přátelským softwarem, kterým může být ovládáno robotické rameno se čtyřmi nebo pěti stupni volnosti. Vyžaduje pouze externí počítač pro instalaci. Stejný software lze použít i pro menší variantu s maximální nosností čtyři kilogramy.

 Konfigurace robota jednoduše online

S novým ‚robolink Designer‘ si mohou zákazníci na intuitivním CAD-rozhraní vybrat svoje specifické komponenty krok za krokem, a tak si rychle a snadno individuálně nakonfigurovat své vlastní robotické rameno od základu až po uchopovač. „Délka ramene je zcela variabilní, aby ji bylo možné přizpůsobit jakémukoliv pracovnímu prostoru“, vysvětluje Tomáš Vlk. „Software, který je možné použít i na tabletu, umožňuje mimo jiné i vizuální simulace jednotlivých pohybů.“ V návaznosti na konfiguraci následuje výdej kusovníku a také přímá poptávka.

 

 

Přehled nových článků

insio


insio


insio

Buďte stále v obraze:

Chci odebírat novinky