Domů

Novinka od HMS umožňuje realizovat připojení vysoce náročných aplikací ke komunikační síti

Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 1
NejhoršíNejlepší 
Středa, 27. únor 2013

fleck_titl

Anybus® NP40™ je nový komunikační procesor od společnosti HMS Industrial Networks, jehož úkolem je zajistit komunikaci mezi jakýmikoliv průmyslovými zařízeními v jakékoliv průmyslové síti. Nový procesor je základem komunikačních jednotek CompactCom™ řady 40 ve formátech chip, brick a module. Je určen pro náročné aplikace, zvláště v oblasti průmyslového Ethernetu s vlastnostmi reálného času.

 

 

 

Flexibilita: jedna hardwarová platforma, jakákoliv síť


Procesor NP40 podporuje všechny významné druhy průmyslového Ethernetu a provozních sběrnic. To znamená, že jednou hardwarová platforma může podporovat několik rozdílných sítí jednoduše nahráním nového firmwaru. Není proto třeba pro každou novou komunikační síť začínat s novým projektem. Nová technika usnadňuje život výrobcům zařízení, protože mohou do svého zařízení nainstalovat hardware  komunikačního rozhraní, a potom do něj jednoduše nahrát potřebný firmware až před odesláním výrobku koncovému zákazníkovi.

Výkon: pro náročné aplikace – umožňuje řízení pohybu a synchronizaci

Procesor NP40 umožňuje dosahovat velmi krátké doby latence, méně než několik mikrosekund. V praxi to znamená, že mezi komunikační sítí a hostitelským rozhraním API je „nulové zpoždění“. To umožňuje podporovat náročné aplikace vyžadující synchronizaci nebo pohyb podle zadaného profilu. „V posledních několika letech můžeme pozorovat, že průmyslový Ethernet vyžaduje stále větší výkon a novou architekturu,“ říká Jörgen Palmhager, Chief Operating Officer společnosti HMS. „Nové sítě průmyslového Ethernetu se stále více specializují. To klade velké požadavky na komunikační procesory, které musí ‚překládat‘ mezi různými sítěmi a protokoly. V procesoru NP40 zkombinovala společnost HMS na jednom čipu výkonné jádro ARM Cortex M3 a programovatelné hradlové pole (FPGA). Díky tomu je možné hardwarově realizovat rychlý přenos dat a synchronizaci v reálném čase. NP40 poskytuje uživatelům to nejlepší z obou světů. Má rychlost a přesnost,
jež jsou potřebné pro náročné aplikace, a flexibilitu pro přizpůsobení různým komunikačním sítím pouhým nahráním nového firmwaru. Řešení je založeno na MicroSemi SmartFusion, ale integruje unikátní bloky společnosti HMS, jako je náš RTA™ (Real Time Accelerator) pro průmyslové komunikační sítě.“

NP40 zevnitř

Anybus NP40 je jednočipový komunikační procesor, který obsahuje vysoce výkonné jádro ARM a pole FPGA. V jádru ARM běží stacky protokolu a aplikace, zatímco v FPGA jsou implementována rozhraní pro různé varianty real-time (RT) průmyslového Ethernetu. V FPGA je integrovaný RT-switch, který podporuje synchronní cyklické zasílání zpráv v sítích reálného času, jako jsou např. Profinet IRT, Powerlink, Ether- CAT nebo Sercos III. Protože komunikační procesor obsahuje FPGA, lze ho přeprogramovat pro různé sítě průmyslového Ethernetu. Procesor NP40 je založen a architektuře Microsemi Inc., která na jednom čipu kombinuje výkon, malou spotřebu a flexibilitu.

Dostupnost

Procesor NP40 je už nyní používán pro síťovou komunikaci průmyslových zařízení v několika pilotních projektech. Společnost HMS jej v průběhu podzimu představuje na různých odborných veletrzích, např. na SPS/IPC/Drives v Norimberku (Německo), nebo na firemní konferenci s výstavou Rockwell Automation Fair v USA. Širší rozšíření těchto komunikačních procesorů, které budou součástí vestavných modulů Anybus, se uskuteční v průběhu roku 2013. Procesor NP40, v kombinaci s aplikačním a komunikačním softwarem Anybus, vytváří Anybus CompactCom C40, jednočipové řešení pro připojení k průmyslové síti.

Zdroj: průmysl.cz

 
insio


insio


insio

Buďte stále v obraze:

Chci odebírat novinky