Domů

Značení – první krok pro spolehlivou evidenci ve farmaceutickém průmyslu

Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 0
NejhoršíNejlepší 
Středa, 09. leden 2013

00Moderní způsoby značení a evidence hrají ve farmaceutické mprůmyslu zásadní úlohu. Umožňují bezpečnéstanovení původu farmaceutických výrobků a zpětnékontroly jejich pravosti. Přestože právní předpisy určené k ochranězdraví pacientů definují kontrolu pro farmaceutickou výrobu,je nárůst padělků na našem trhu alarmující.

 

Škody vyplývající z padělaných farmaceutických produktůdosahují v Evropské unii každoročně na částku v řádu miliard eur.Podle některých zdrojů jsou padělky na úrovní 5 % ze všech lékůprodaných po celém světě – v některých zemích je jejich podílmnohem vyšší.

K účinnému boji proti této vlně kriminality je zavedení spolehlivékontroly výrobků na základě kvalitního značení. Nesprávné čišpatné označení vyplývající z nedostatečně kvalitních systémůmůže mít dramatické důsledky pro výrobce farmaceutických výrobků,jako např. stažení výrobků z trhu, ztráta důvěryhodnosti, onemocněnípacienta či jeho smrt a s tím vším spojené právní důsledky. S kvalitnímisystémy laserového značení, může Panasonic ochránit vaše podnikánía pomoci bojovat proti padělkům.

Evidence a trasováníPouze prostřednictvím uceleného systému evidence a kontroly můžetebezpečně určit původ farmaceutických výrobků a ověřit jejich pravost.Kódy generované centrální databázi a jejich použití v procesu balení garantujedohledání pravosti produktu na cestě od výrobce k zákazníkovi. Díkyunikátnímu kódu může dojít k ověření pravosti v každém kroku výrobníhoa logistického řetězce a tím bezproblémově zprůhlednit každý pohyb.


Bezpečí pro pacienta

FDA (Food and Drug Administration), IFAH (International Federation for AnimalHealth), EFPIA (European Federation of Pharmaceutical Industries andAssociations) a mnoho dalších organizací se shodly na legislativních parametrechznačení a sledování farmaceutických výrobků s ohledem nazdraví pacienta. Nicméně právě značení může být nejslabším článkemřetězce. Pokud selže je celý systém nepoužitelný.


Účinnost dodavatelského řetězce

01Řešení evidence a sledování je určeno nejen pro splnění zákonnýchpožadavků, ale také pro zlepšení účinnosti dodavatelského řetězce.Přesná evidence o každém produktu a každém kroku je základem provhodnou analýzu. Slabé články výrobního řetězce lze tímto odhalita optimalizovat.









Ochrana před paděláním – kód v kódu

Výrobní datum, číslo šarže, datum spotřeby, označení produktu a mnohodalších proměnných musí být na výrobku umístěno. Tyto údaje mohoubýt zakódovány a umístěny na výrobek pro možnost zpětného dekódování.Naši odborníci na laserovou techniku Panasonic vám připraví řešení,které ochrání vaše výrobky před paděláním.


Materiály/kódy

Laserovými popisovači Panasonic lze značit skleněné nádoby, lahvičky,stříkačky, blistery, kartony, plastové uzávěry, aluminiové folie atd. Chcete--li najít nejlepší řešení pro vaši aplikaci, včetně testu kvality a rychlosti,Panasonic nabízí zkoušku proveditelnosti. Stačí poslat vzorky našim technikůma poskytnout potřebné informace. Kromě alfanumerických znakůje možno na produkt zapisovat různé kódy jako např. QR kódy, Data Matrix(ECC 200), čárové kódy, GS1 DataBar kompozitní kódy, GS1 standardnía GS1 Data Matrix.


Vyhodnocení skutečných nákladů

Porovnání nákladů a času potřebného pro různé tiskové technologie nenívždy snadné. Nicméně můžete začít tím, že si promluvíte s techniky a inženýryna výrobní lince. Jak často musí zasáhnout do tiskového systému?Jak často je potřeba něco předělat? Kolik času technikům a inženýrůmzabere ujištění, že vše funguje správně? Jaké jsou náklady na spotřebnímateriál a čištění? Existují obavy o zdraví obsluhy a že čistící přípravkymohou obsahovat toxické látky? Teprve po započtení veškerých nákladů,může být zhodnocení investice realistické. Například počáteční investicedo laserových systémů značení jsou obecně vyšší než cena inkoustovétiskárny, ale po 2 až 3 letech je již laserové značení mnohem levnější a tonejen ve srovnání s ink-jetem.

Proč lasery Panasonic?

Každá laserová jednotka je před distribucí podrobena náročnémutestování což nám umožňuje Vám nabídnout zaručený, vysoce kvalitnívýrobek, který je znám u spotřební elektroniky společnosti Panasonicjako jsou televizory, fotoaparáty a audio produkty. Rychlý servis zaručí, ževýroba nebude nikdy přerušena na dlouho.

Přístroje laserového popisování Panasonic jsou vyrobeny do náročnéhoprůmyslu a mohou být integrovány i do stávajících výrobních linek.

Luděk Barták,
Panasonic Electric Works Czech s.r.o.
mobil: +420 733 662 766,
Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript
www.panasonic-electric-works.cz

automatizace

 
insio


insio


insio

Buďte stále v obraze:

Chci odebírat novinky