Domů Elektrotechnický magazín Časopis Etm Ročník 2014 Elektrotechnický magazín č. 7-8/2014

Elektrotechnický magazín č. 7-8/2014

Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 14
NejhoršíNejlepší 
Napsal uživatel Administrator   
Čtvrtek, 30. říjen 2014

7-8-13

Milí čtenáři,

vítám Vás u dalšího, tentokráte prázdninového   dvojčísla, časopisu Elektrotechnický magazín č. 7-8. To že jsou prázdniny, neznamená, že je máme i my v redakci. Sami se přesvědčíte, že všechny rubriky, zůstaly nejen zachovány, ale také jsou napěchovány informacemi, a zase jen informacemi. 

 

Nedávno jsem hovořil s mým slovenským přítelem, soudním znalcem ze Slovenské republiky panem inženýrem Jánom  Meravým, který mi položil otázku, prosím tě řekni mi, jak jste měli to Vaše motto, o těch informacích… Tak jsem jemu a teď to činím i Vám, připomenul… „Informace nestojí mnoho, ale jejich nedostatek Vás může přijít draho.“  Je to motto, které používáme mnoho let, ve své práci, jako motto firmy, a má nám připomínat, jakou cenu pro nás mají informace.

>> ON-LINE VERZE ČASOPISU K PŘEČTENÍ ZDE <<

 Takže co jsme pro Vás v tomto čísle připravili? Především, zajímavosti a výrobky společnosti Schneider Electric, které začínají již představením Nového PLC Modicon M221, nové generace průmyslového řízení, na titulní straně, a pokračují uvnitř čísla jednak detaily k novému PLC Modicon M221, ale také představením nového iBMS systému SmartStruxure - Lite, což jsou nové systémy pro technologie budov, pro efektivní využívání energií, snižování realizačních nákladů a zvyšování komfortu pro uživatele. Více si přečtěte sami uvnitř čísla.

Samozřejmě, že jsme na Vás nezapomněli, s testem odborné způsobilosti, a Vy, kteří jste si již zvykli na inteligentní systémy řízení, najdete ve Vašem časopise, 2. díl, Inteligentní elektroinstalace Ego-n®, který je tentokrát věnován Osvětlení, žaluziím a roletám. Když jsem připomínal v úvodu, že všechny rubriky budou zachovány, tak jako další důkaz mohu vyzvednout rubriky věnované projektantům, automatizační technice, kde se představují miniaturní fotoelektrické senzory pro průmysl zdravotnické techniky… Společnost Siemens Vás na stránkách časopisu seznámí s ovládáním a sledováním logického modulu na dálku, prostřednictvím SMS.

Jsem přesvědčen, že mnoho z Vás hledá vždy po otevření časopisu, uvnitř čísla další z vyhledávaných a oblíbených rubrik… Z praxe pro praxi. Tentokrát jsme do ní zařadili zavádění programu údržby s využitím infračervené termografie, a já sám tipuji, že Vás zaujme článek, který má zajímavý, nevšední název… Proč výrobní podniky mají vysoké účty za energii? PROTOŽE CHTĚJÍ, a stejně i praktické články jednak od pana ing. Jána Meravého, Posudzovanie bezpečnosti prevádzky elektrických inštalácií a ich revízie v bytových domoch vzhľadom na potrebu predĺženia životnosti… Neméně zajímavý je článek, který na toto téma navazuje, je o bytových požárech od elektroinstalace, a napsal je pro nás kpt. Bc. Ondřej Sanža Šafránek, z Technického ústavu požární ochrany.

V rubrice elektrické stroje a pohony, je detailně rozebrána planetová převodovka jako nejvhodnější produkt v oblasti pohonů, podívejte se sami. Rubriku uzavírá článek společnosti Konzult Praha, s použití měničů INVT řady GD 100 a GD 200.

Další novinky, zajímavosti o seminářích, a novinkách společnosti Samsung a dalších se dovíte ve druhé polovině čísla. Jsem velice rád, že opět díky, spolupráci našich příznivců, dopisovatelů, předních odborníků z oboru elektrotechniky, předních odborných manažerů firem a podniků, i naších dopisovatelů máte před sebou další číslo časopisu, na který se vyplatilo čekat. Věřím, že nám prominete určitý časový posun ve vydání a plně si je vynahradíte, přečtením obsahu časopisu.

Děkuji Vám za pochopení.

Moje motto pro toto číslo je od Antoine de Saint-Exupéry
„Člověk se plně projeví, teprve když změří své síly s nějakou překážkou.“

Přeji nám všem, abychom měli vždy dost sil.

Váš

Ing. Pavel Hála
vydavatel a šéfredaktor
Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript

 

 

 

 
insio


insio


insio

Buďte stále v obraze:

Chci odebírat novinky