Domů Nejznámější pražská business centra nově zapojena do metropolitní datové sítě. Ta má neomezenou kapacitu

Nejznámější pražská business centra nově zapojena do metropolitní datové sítě. Ta má neomezenou kapacitu

Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 4
NejhoršíNejlepší 
Neděle, 22. únor 2015

Dial Telecom, a. s., přední český poskytovatel datových a hlasových služeb, připojil do své vysokorychlostní metropolitní sítě dalších pět významných administrativních budov. Konkrétně jde o business centra The Blox na Dejvické, Quadrio na zastávce metra Národní, Lighthouse v Jankovcově ulici, River Garden II a River Garden III na Rohanském nábřeží. Metropolitní síť Dial Telecomu má v podstatě neomezenou kapacitu.

Firmám sídlícím v těchto kancelářských centrech díky tomu může poskytnout datové a hlasové služby na nejvyšší dosažitelné úrovni, srovnatelné se světovou špičkou.

Služby Dial Telecomu a její metropolitní sítě využívá řada významných administrativních budov v Praze. Jde například o business centra Polygon House, Pankrác House a administrativní centrum Trianon v Praze 4 nebo Zlatý Anděl na Smíchově. Metropolitní síť Dial Telecomu v současnosti zahrnuje 250 km optických kabelů a nabízí vysoké přenosové kapacity v násobcích hodnoty 10 Gb (n x 10 Gb). Je napojena na páteřní síť Dial Telecomu v České republice a zároveň na téměř všechny existující sítě v zahraničí.

U optické sítě obecně platí, že omezení v rychlosti přenosu je dáno spíš typem použitých koncových zařízení než sítí samotnou. Oproti metalické síti má kromě vyšší přenosové kapacity celou řadu dalších výhod. Jde především o elektromagnetickou imunitu, bezpečnost provozu, odolnost proti odposlechu, vysokou provozní spolehlivost a mechanickou i chemickou odolnost optických kabelů.

Vysoké zabezpečení firemních dat

Vysokorychlostní internet kromě uživatelského komfortu zároveň významně zvyšuje bezpečnost firemních dat. Data si mohou společnosti díky vysoké propustnosti sítě pohodlně zálohovat například na cloudových úložištích a nehrozí např. jejich znehodnocení třeba kvůli požáru v místě, kde mají uložen lokální server. Díky cloudovým službám jsou také firemní data přístupná odkudkoli. Zároveň si mohou zákazníci, připojení optickým kabelem, pronajmout vlastní lambdu nebo i datový okruh, tzn. spojení, které s nikým nesdílejí a data tak nemůže nikdo narušit.

2_dial_z-dial-telecom

Síť kopíruje výstavbu kancelářských prostor

Dial Telecom začal metropolitní síť v Praze budovat po roce 2000 a každoročně investuje nemalé prostředky do jejího dalšího rozvoje. Pevné připojení klientů optickým kabelem, vedeným převážně v bezpečí pod povrchem země, umožňuje vysokou rychlost a libovolnou přenosovou kapacitu datového a hlasového připojení, ale také jednoduchost a úsporu provozních i investičních nákladů. Metropolitní optická síť kopíruje výstavbu především kancelářských prostor v Praze.Dial Telecom zajišťuje v této oblasti komplexní služby: od vybudování trasy k zákazníkovi, přes koncová zařízení až po garantovaný přístup k internetu. Vlastní páteřní a metropolitní optická síť umožňuje zřídit přístupové linky s maximální možnou kvalitou, a zejména u vysokých kapacit navíc s velmi zajímavou cenou. Technologie využívající optickou síť jako základní přenosovou vrstvu jsou nejčastěji na bázi DWDM nebo CWDM. Nad základní infrastrukturou provozuje Dial Telecom rozsáhlou IP MPLS síť, síť na bázi L2 Ethernetu a SDH síť pro synchronní přenosy – zejména hlasu.

Společnost Dial Telecom vlastní a provozuje rozsáhlé metropolitní sítě v rozsahu cca 1000 km tras, kromě Prahy je to dále v Brně, Plzni, Ostravě, Hradci Králové, Boskovicích, Jihlavě a Hodoníně. Tam, kde není optická síť k dispozici a kde není její budování efektivní, doplňuje kvalitní pokrytí internetem rádiová síť. Kromě komplexního poskytování internetových služeb se Dial Telecom zabývá například také hlasovými, cloudovými či telemetrickými službami.

 

Přehled nových článků

insio


insio

Buďte stále v obraze:

Chci odebírat novinky