Domů Přednáška o rozvaděčích NN ( Nejen) z pohledu RT - XX.konfrence ELTECH 2024, 24.-25.9 ,s exkurzí na PVE Dlouhé Stráně

Přednáška o rozvaděčích NN ( Nejen) z pohledu RT - XX.konfrence ELTECH 2024, 24.-25.9 ,s exkurzí na PVE Dlouhé Stráně

Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 0
NejhoršíNejlepší 
Úterý, 20. srpen 2024

obr.9 veleké rozlišeníPřednáška o rozvaděčích NN (nejen) z pohledu revizního technika

 V rámci této přednášky se zaměříme na problematiku rozvaděčů nízkého napětí (dále jen NN) z pohledu revizního technika. Rozvaděče NN jsou klíčovým prvkem elektroinstalací v budovách, průmyslových objektech apod., přičemž jejich správné navržení, instalace a pravidelná údržba jsou zásadní pro bezpečnost, spolehlivost a efektivitu elektrických instalací jako celku.

Úvodní část přednášky bude věnována definici, základním funkcím rozvaděčů NN a možnostem jejich členění dle typu, účelu apod. Rovněž bude představena platná legislativa, standardy a normy, které jsou zásadní pro výrobce rozvaděčů NN, případně při uvádění rozvaděčů NN na trh. Zaměříme se také na definování rozdílu mezi typovými a kusovými zkouškami rozvaděčů NN, a to včetně všech jejich aspektů. Vynechány nebudou ani náležitosti výrobní technické dokumentace.

Revize rozvaděčů NN představuje klíčový bod přednášky. Bude vysvětlen význam a legislativní rámec revizí elektrických zařízení (rozvaděčů NN), typy revizí (výchozí, pravidelná, mimořádná) a jejich specifika. Dále budou popsány metody a postupy revizí, a to včetně požadavků na technickou dokumentaci z pohledu revizního technika.

Součástí přednášky bude také část věnovaná rizikům spojeným s nesprávným provozem a nutnost preventivní údržby rozvaděčů NN, jako je např. pravidelné testování ochranných prvků, kontrola utažení spojů apod. Rovněž budou popsány postupy při identifikaci a následné eliminaci potenciálních nebezpečí, která mohou narušit normální funkci rozvaděčů NN.

Na závěr přednášky bude provedeno shrnutí klíčových bodů a jejich význam pro praxi revizního technika.

Přednáška má za cíl poskytnout účastníkům komplexní přehled o rozvaděčích NN
od jejich výroby, přes revize až po jejich údržbu, zvýšit povědomí o bezpečnostních aspektech a rizicích spojených s provozem rozvaděčů NN, a naučit správné postupy při revizích a identifikaci potenciálních problémů.

 

www.eltech2024.cz 

 

Přehled nových článků

insio


insio


insio

Buďte stále v obraze:

Chci odebírat novinky