Domů Komplexní systém pro inteligentní řízení moderních domů

Komplexní systém pro inteligentní řízení moderních domů

Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 1
NejhoršíNejlepší 
Čtvrtek, 21. listopad 2013

gild_logoSystém GILD je moderní elektronický systém pro realizace veškeré elektroinstalace v rodinných domech, komerčních i průmyslových budovách. Systém domácí automatizace umožňuje ovládání všech elektrických součástí Vašeho domu. Ovládá a kontroluje vše co pracuje s elektrickým proudem.

Od prostého ovládání osvětlení, zásuvkových okruhů nebo žaluzií, až po měření spotřeby energií, regulaci vytápění a zabezpečení objektu. Jedná se o jedinečné spojení moderní elektroinstalace, řídicího systému, zabezpečení a komerční elektroniky, které výrazně zvyšuje komfort bydlení a užitou hodnotu nemovitosti.


 

Možnosti zapojení systému Gild
gild1

Celý systém je navržen jako centralizovaný. To znamená, že většina prvků systému je umístěna v rozvaděčových skříních. V každém rozvaděči je umístěna rozvaděčová jednotka GR-U01, která zajišťuje obsluhu ovládacích prvků a řízení dalších modulů v rámci rozvaděče. Všechny rozvaděče systému GILD a jejich řídící jednotky jsou propojeny komunikační sběrnicí, která zajišťuje okamžitý přenos informací v rámci celého objektu. Při instalaci není třeba žádného adresování ani konfigurace jednotlivých prvků.

Všechny komponenty jsou samo-adresační, to znamená, že po zapojení (nebo výměně) se nový prvek automaticky identifikuje a začne pracovat. Základní funkce systému lze ihned po zapojení jednoduše Možnosti zapojení systému Gild programovat pomocí tlačítek a displeje na řídící jednotce. Následně lze připojit k PC a provádět pokročilé programování a monitorování, nebo dálkové ovládání všech funkcí.

Ovládací prvky systému GILD jsou nízkonapěťové, což znamená především bezpečnost a snadnou instalaci. Ovládacím prvkem může být libovolný vypínač jakéhokoliv výrobce, který zaujal vlastníka nemovitosti svým designem nebo barvou. Toto řešení má v celkovém důsledku elektroinstalace významný vliv na pořizovací cenu.

Systém GILD ovládá všechny světelné a vybrané zásuvkové okruhy v celém domě. Způsob ovládání každého okruhu je dán uživatelským naprogramováním. Žádný ovládací prvek nemá pevnou vazbu na konkrétní okruh. Kdykoliv lze měnit logiku ovládání a závislostí podle aktuální potřeby. Ovládat a stmívat lze jakékoliv světelné zdroje (klasické žárovky, úsporné žárovky, zářivky…)

Řízení vytápění a klimatizace je realizováno pomocí digitálních teplotních čidel a pokročilých algoritmů pro ekvitermní regulaci. Čidla jsou dodávána ve stejném designu jako ovládací prvky. Ovládání topných okruhů probíhá pomocí elektro-ventilů na radiátorech nebo v rozdělovačích podlahového topení.

• ovládání tlačítky nebo vypínači a IR ovladači

• řízení zásuvkových a světelných okruhů

• ovládání žaluzií a rolet

• nastavení centrálních funkcí, časových funkcí a světelných scén

• integrované systémy EZS a EPS

• čtečky karet nebo otisků prstů pro otvírání dveří a ovládání systému

• pokročilá regulace vytápění, větrání nebo solárních panelů

• programování a ovládání pomocí počítače

• SW pro konfiguraci systému a vizualizaci objektu

• komfortní ovládání pomocí dotykových terminálů

• WEB rozhraní pro dálkové ovládání přes internet

• ovládání přes SMS nebo internet

Unikátní řešení ovládacích prvků
Systém GILD přináší převratné řešení obsluhy ovládacích prvků v inteligentní elektroinstalaci. Ovladačem je vždy prostý spínací kontakt (vypínač, přepínač,tlačítko). Lze použít naprosto jakékoliv konvenční vypínače v libovolném designu.

gild3

Možnosti systému GILD:

Pro pokrytí všech možností instalací je systém GILD dodáván ve třech úrovňových variantách. Tyto varianty se liší funkcionalitou, cenou a výsledným komfortem. Vždy lze začít např.: ovládáním žaluzií a následně rozšiřovat o další funkce.

GILD Single: Základní varianta určena pro malé aplikace s jedním rozvaděčem (např.: bytové jednotky). Zajišťuje primární ovládání osvětlení, zásuvkových okruhů a žaluzií. Programování probíhá přímo na řídící jednotce nebo pomocí počítače. Toto řešení inteligentní elektroinstalace poskytuje maximální komfort za velmi přijatelnou cenu s možností následného rozšiřování.

GILD Multi: Variabilní konfigurace pro většinu aplikací v oblasti rodinných domů a malých objektů. Zahrnuje základní funkce pro regulaci vytápění a zabezpečení. Vše pod centrální správou v síti LAN. Řešení s optimálním poměrem cena-výkon s možností následného rozšiřování.

GILD Unlimited: Maximální využití možností systému GILD pro nadstandardní rodinné domy nebo komerční objekty. Tato varianta nabízí pokročilé funkce v oblasti zabezpečení objektu, regulaci vytápění nebo přístupový systém. To vše doplněno o praktické ovládání pomocí dotykových panelů, mobilního telefonu nebo internetu.

Čím je systém GILD výjímečný ?

• nejkomplexnější systém ovládání osvětlení, žaluzie, rolety, vytápění, klimatizace, zabezpečení

• nezávislost na konkrétním designu ovládacích prvků originální řešení umožňuje připojení libovolných ovládacích prvků

• snadná instalace a konfigurace nevyžaduje připojení PC pro základní konfiguraci ani hlubší odborné znalosti

• návratnost investice díky úsporám přispívá k aktivním i pasivním úsporám energií a ochraně majetku

• všechny funkce domu pod centrální správou vysoký uživatelský komfort, široké možnosti funkcí a monitorování

• původní český výrobek vždy zajištěn rychlý servis a podpora v českém jazyce

Systém GILD se ve všech variantách sestavuje do výsledného funkčního celku z dílčích komponentů a požadované funkčnosti je dosaženo jejich vzájemnou spoluprací. Každý modul je určen pro konkrétní úkol a použití. Toto řešení umožňuje jednoduché a rychlé sestavení každé instalace přesně na míru s použitím skutečně potřebných komponentů.

Výrobcem systému inteligentní elektroinstalace GILD je společnost ESTELAR s.r.o. Jedná se o ryze českou společnost působící na trhu již od roku 1996. Hlavním programem společnosti je především vlastní vývoj, výroba elektronických systémů a jejich uvádění na trh. Důraz při vývoji a výrobě je kladen především na využití nejmodernějších technologií a vyspělost technického řešení.

V současné době je společnost ESTELAR s.r.o. jedním z předních dodavatelů elektronických identifikačních systémů v České republice. Stěžejním produktem vedle inteligentní elektroinstalace GILD, jsou elektronické identifikační systémy dodávané pod značkou ACS-line, které jsou určeny pro komplexní řízení lidských zdrojů v malých firmách i velkých podnicích nebo státních institucích.

Kontakt:
ESTELAR s.r.o.
Palackého 744/1, 76901 Holešov
tel.: 573 394 894
email: Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript
www.estelar.cz 

 

 

 

 

Přehled nových článků

insio


insio


insio

Buďte stále v obraze:

Chci odebírat novinky