Domů Dinel - novinky v tradičních i nových oblastech

Dinel - novinky v tradičních i nových oblastech

Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 0
NejhoršíNejlepší 
Pondělí, 10. listopad 2014

Přední český výrobce elektronických systémů pro měření výšky hladiny, průtoku a detekci úniků společnost Dinel, s.r.o. se na jaře opět zúčastní několika mezinárodních technických veletrhů kde svým zákazníkům a veletržním hostům představí řadu novinek, které jsou zacíleny jak na zmíněné tradiční oblasti působení firmy, tak i na novou oblast LED osvětlení.

Měření, snímání, detekce – to jsou úkoly, které stojí na začátku většiny rozhodovacích procesů nejen v průmyslové oblasti a zejména na nich záleží úspěch dalších podniknutých akcí. Proto vývoj zde není na první pohled tak divácky atraktivní, jako v jiných oblastech elektroniky a vyžaduje kromě invence a kreativity také rozvahu a erudici. Představované novinky jsou výsledkem vlastního vývoje ve firmě Dinel, přičemž odrážejí mnohaleté zkušeností v oboru.  

Vyhodnocovací jednotka průtoku Fcu-400Bez_nzvu

Tato jednotka v kombinaci s ultrazvukovými hladinoměry ULM-53L s datovým výstupem tvoří sestavu plně digitálního průtokoměru. Je určena pro čističky odpadních vod a jiné vodohospodářské stavby, kde je zapotřebí měřit objemové průtoky v otevřených kanálech a žlabech. Jednotka může měřit okamžité prů toky až ve 4 kanálech najednou. Napájení hladinoměrů je zajištěno přímo z jednotky výstupním napětím 24V DC. Jednotka je vybavena velkým maticovým OLED displejem, na kterém se zobrazují aktuální hodnoty průtoku s grafickým znázorněním v bargrafu s možností volby výběru fyzikálních jednotek průtoku. Jednotka obsahuje kromě displeje rovněž tlačítka pro konfiguraci. Je určena zejména pro montáž na stěnu ale podporuje i montáž na lištu DIN 35 mm. Připojovací svorkovnice je umístěna uvnitř spodní části přístroje a typ a uspořádání kabelových vývodek plně podporuje montáž kabelů s plastovými chráničkami (husími krky). Jednotky mohou být vybaveny dvěma nebo čtyřmi reléovými výstupy. Na čelním panelu je USB port pro přenos archivovaných dat z jednotky na flash disk nebo pro načtení přepočtové tabulky výšky hladiny do paměti jednotky. Pro dálkové zobrazení celkového protečeného množství na všech kanálech je možno objednat variantu s webovým serverem. Pro přímou práci s jednotkou slouží zdarma dodávaný firmware Basic SCADA Flow.

Jednotka je vybavena vnitřní pamětí, na které probíhá nepřetržité archivování průměrných 5 minutových průtoků po dobu minimálně 15 měsíců. Průtokoměr je možno napájet přímo ze sítě 230 V AC nebo z malého napětí v rozsahu 9 – 36 V DC.

Plovákový systém Fs-42

Slouží pro detekci úniku ropy a ropných produktů v prázdných i vodou zaplněných záchytných jímkách. FS-4 je dodáván v sestavě s kapacitním snímačem CPS-24Xi a vyhodnocovací jednotkou NSSU-811. Na plováku, který se pohybuje na dvou vodicích tyčích, je umístěn snímač detekující přítomnost ropného produktu. Vodicí tyče jsou spojeny dvěma nerezovými hranoly. Vrchní hranol se závitem se používá k uchycení celé konstrukce. Přívodní kabel ke snímači je navinutý kolem vodících tyčí. Plovákový systém může pracovat ve 3 režimech – detekce ropy bez vody, s na vodní hladině a testovací režim. Maximální délka vodicích tyčí je 2,5m. Systém je možno napájet přímo ze sítě 230 V AC nebo 24 V DC.

Kapacitní dotykový senzor cTs-41Be

Kapacitní dotykový senzor CTS-41 je především určen ke spínání LED osvětlení (LED pásků), nebo obdobných výkonových zátěží (spínací parametry jsou 10 .. 28 V DC, max. 10A). K aktivaci senzoru dochází nepřímým dotykem ruky přes elektricky nevodivé materiály (dřevo, sklo, keramiku, sádrokarton, atd.) do tloušťky 30 mm. Uplatnění tedy najde zejména v náročnějších interiérech (kuchyně, koupelny, atd.) a tam, kde dochází k častému spínání a kde narážíme na omezenou životnost mechanických spínačů. Vzhledem k tomu, že senzor neobsahuje žádné pohyblivé části, má neomezenou dobu životnosti. Senzor je určen pro skrytou montáž za stěnu z nevodivého materiálu (dřevo, dřevotříska, sklo, keramika, sádrokarton, atd.) o maximální tloušťce 30 mm, takže ho lze umístit do nábytku, za obklady nebo stěny. Senzor funguje bistabilně - jedním dotykem ruky je senzor sepnut druhým dotykem je rozepnut, dalším opět sepnut, atd. Instalaci lze snadno provést pomocí oboustranné lepicí pásky, lepidla nebo vrutů. Díky automatické regulaci citlivosti senzor vyrovnává změny dielektrických vlastností montážní stěny a eliminuje samovolné sepnutí. Pro elektrické připojení je senzor opatřen úhlovým nebo přímým konektorem. Stav senzoru je indikován LED. Je možno jej objednat v základní konfiguraci s oboustrannou lepicí páskou nebo s vruty se zápustnou hlavou.

 

Přehled nových článků

insio


insio


insio

Buďte stále v obraze:

Chci odebírat novinky