Domů Chcete být energeticky nezávislý?

Chcete být energeticky nezávislý?

Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 0
NejhoršíNejlepší 
Úterý, 21. červenec 2015

imagesFotovoltaika je technologie, která dokáže pomocí solárních panelů přeměnit sluneční záření přímo na elektrickou energii. Tato důmyslná zařízení představují moderní způsob výroby elektřiny z obnovitelného zdroje. Dnešní fotovoltaické panely dokážou využít nejen přímé, ale i difuzní sluneční záření, což znamená, že využívá i nepřímé záření (pod mrakem).

Maximálního energetického zisku ze slunečního zařízení dosáhnete tehdy, jsou-li fotovoltaické panely namontované v optimálním sklonu (obecně 35° od vodorovné roviny). Sklon a orientace panelů se samozřejmě může podřídit podmínkám střechy a dají se namontovat např. i na fasádu domu.

Díky intenzivní výzkumné práci a neustálému rozvíjení výrobních technologií dosahují instalované vysokovýkonné solární články ( výkonnost modulů je zajištěna monokrystalickými nebo polykrystalickými články) více než 16% účinnosti a zaručují extrémně vysoké roční energetické výnosy fotovoltaického zařízení.

Na ochranu před nejdrsnějšími klimatickými podmínkami jsou články vloženy mezi tvrzený skleněný kryt a EVA fólii a na zadní straně kryty PET fólií. Laminát je zasazen do stabilního hliníkového rámu, který umožňuje snadnou montáž.

Přípojná krabička na zadní straně je opatřena obtokovými diodami, které zabraňují riziku přehřátí jednotlivých solárních článků. Několik fotovoltaických modulů zapojených v řadě lze snadno spojit předmontovanými solárními kabely, vybavenými konektory.

image001Široké využití například u soukromých bytových domů, průmyslových a velkokapacitních zařízení, zemědělských podniků,  venkovních zařízení a solární elektrárny.

 

Přehled nových článků

insio


insio


insio

Buďte stále v obraze:

Chci odebírat novinky