Domů Co může v létě ohrozit bezpečnost vašich dat v počítačích a na serverech?

Co může v létě ohrozit bezpečnost vašich dat v počítačích a na serverech?

Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 1
NejhoršíNejlepší 
Sobota, 02. květen 2015

Eaton_93PS_20kw_left_side-MMLetní bouřky, ale i úmorná vedra působí na firemní servery nebo servery, kde máme data, přímo negativním způsobem. Pokud už jsme se rozhodli, že svá data, webové stránky na virtuálním serveru nebo firemní aplikace dáme do spolehlivého a zálohovaného datacentra, měli bychom nejdříve prověřit, o jak dobré datacentrum jde. Pokud máme servery v kanceláři, tak je dobré je vybavit záložními zdroji.

 

 

Pomineme-li dostatečné zálohování dat, tedy jejich záloha na dalším místě (např. geograficky odlišném), nezapomínejme ani na dostatečné chlazení, férové měření spotřeby energie (a tím i účtování za hostování vašeho serveru), ale ani na dostatečné odzálohování proti přepětí, podpětí a výpadkům energií. To jsou informace, které by nás měly zajímat, pokud vybíráme datacentrum. Společného s provozem ve vlastních serverovách či kancelářích pak mají kromě výše uvedeného především dostatečné zálohování energií.

Jen například výpadky energií mohou způsobit velké škody, a to nejen v případě e-shopů, které jsou na provozu svých ERP systémů či webových eshopů závislé. Systémy, do kterých vstupují pobočky z celé republiky, na tom v případě výpadků nejsou o moc lépe, firemní sdílená data či účetnictví také ne. Například nová UPS (zdroj nepřerušovaného napájení), kterou má v arzenálu Eaton pro takovéto instalace, nese název 93PM a má výkon 50 kW.

V kombinaci s inteligentními zásuvkami Eaton ePDU pak umožňují správcům nejen vzdálenou správu, ale také přesné měření skutečného příkonu serverů, pro něž bude právě s nově instalovanou UPS zajištěno ještě spolehlivější napájení.

Budete-li tedy přemýšlet, zda je datacentrum vhodné či ne, nebo budete přemýšlet o provozu ve vlastní serverovně, nikdy nezapomínejte na záložní zdroj energie. A v tomto oboru se svým porfoliem produktů (od zásuvek po malé až velké instalace záložní energie) společnost Eaton vyniká.

 

Přehled nových článků

insio


insio


insio

Buďte stále v obraze:

Chci odebírat novinky