Domů Trvalé připojení k internetu jako nutná součást podnikání

Trvalé připojení k internetu jako nutná součást podnikání

Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 1
NejhoršíNejlepší 
Pátek, 06. únor 2015

DT-100x60Přibývá stále více firem střední i menší velikosti, které čím dál méně spoléhají na jednoduchá připojení k internetové prostřednictvím lokálních poskytovatelů internetu (ISP). Čím více poboček a zaměstnanců mají, nebo pokud podnikají přes internet, nemohou si dovolit být nedostupní. Řešením pro ně je pak trvalé připojení k internetu na míru, často propojené s datovým okruhem nebo pronájmem lambdy. Nárůst firem závislých na internetu se meziročně zvýšil v řádu desítek procent.


Zvyšující se aktivity menších a středních společností, ale i navyšující se počet větších společností zvyšuje nároky na poskytovatele internetových připojení, a to zejména v oblasti dostupnosti a zabezpečení internetového připojení. Obecně platí, že čím větší firma je, případně čím více je závislá na poskytování svých služeb po internetu, tím více narůstá její potřeba speciálních opatření, od zřizování trvalých připojení, datových okruhů mezi svými pobočkami, až po hostování svých serverů v chráněných datacentrech.

IP Tranzit jako řešení

Velmi zajímavým řešením pro narůstající počet těchto firem je pak IP Tranzit, což je v podstatě trvalé připojení k internetu, a to na klíč. Jde v podstatě o komplexní řešení zahrnující vše od instalace, speciální přístupové linky, koncových zařízení v dané firmě až po kvalitní připojení k internetu.

„Pro realizaci přípojky využíváme optické spoje, zejména laserová pojítka, optické kabely, mikrovlnná pojítka s licencovaným vyhrazeným pásmem nebo bezlicenčními pásmy, či pronajaté telekomunikační okruhy. Vhodná technologie připojení koncového bodu je pečlivě zvolena s ohledem na dostupnost lokality dané firmy a na poptávanou kapacitu,“ řekla Martina Setunská, marketingová manažerka společnosti Dial Telecom a.s., která službu IP Tranzit především firemním zákazníkům poskytuje.

Výhodou tohoto řešení jsou nejen garantované parametry (rychlost a kvalita), ale také rychlé odezvy a spolehlivost mezinárodního i českého internetu, neomezený objem dat a možnost garancí kvality a dostupnosti služeb od poskytujícího operátora.

 

1_iptranzit-dial_z-dial-telecom 

 

Jaké zázemí může IP Tranzit u operátora mít?

Dial Telecom je přímo připojen do českého peeringového uzlu NIX. Dále je členem mezinárodních nejvýznamnějších světových peeringových center DE-CIX, KleyReX, ECIX (Německo), AMS-IX (Nizozemsko), LINX (Velká Británie), SIX (Slovensko). Dále je Dial Telecom připojen k Tier 1 poskytovatelům mezinárodní konektivity. Služby přístupu do internetu jsou poskytovány prostřednictvím celonárodní páteřní optické sítě o délce více než 4300 km. Většina páteřní sítě je vedena v prostorech se zvláštním režimem a zvýšenou bezpečností (podél mezinárodních plynovodů) a průběh linek je v rámci páteřní sítě zálohován. Díky tomu jsou služby poskytovány se špičkovou kvalitou a dostupností.

Pro přístup do mezinárodních peeringových center využívá pak Dial Telecom i vlastní optické sítě s minimem aktivních prvků po celé trase. Díky tomu může nabídnout bezkonkurenční hodnoty zpoždění a variace zpoždění na trasách k nejvýznamnějším světovým peeringovým centrům (Praha – DE-CIX Frankfurt cca 9 ms) a i běžný koncový uživatel může s mezinárodní konektivitou Dial Telecomu při práci na internetu vnímat rychlejší odezvy. Jako přístupová síť je využita optická síť Dial Telecomu nebo bezdrátové technologie pracující v pásmech 10,5 GHz, 26 GHz a ostatních licencovaných pásmech.

 

Přehled nových článků

insio


insio


insio

Buďte stále v obraze:

Chci odebírat novinky