Domů Nové modely LED nouzových svítidel EATON lépe navedou v únikových trasách

Nové modely LED nouzových svítidel EATON lépe navedou v únikových trasách

Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 6
NejhoršíNejlepší 
Pátek, 29. květen 2015

Sirios_LED_up_on_low_M_1Eaton Elektrotechnika s.r.o., rozšířila svou řadu LED nouzových svítidel o nové modely. Hlavním úkolem nouzového osvětlení je zajištění bezpečnosti osob během evakuace z budovy při náhlých výpadcích napájení. Správná funkčnost nouzového osvětlení je zajištěna výběrem kvalitních svítidel a také pravidelnými kontrolami funkčnosti dle normy ČSN EN 50172. Jsou velmi dobře využitelná zejména jako protipanické osvětlení, značky s velmi dobrou viditelností na velkou vzdálenost, a to v široké škále použití – do kanceláří, nemocnic, pro únikové trasy v hotelech, restauracích a dalších.

 

Nová nouzová svítidla Eaton vynikají nejen kvalitou provedení, technickými parametry a univerzálností použití, ale také designem, který patří k důležitým aspektům při architektonickém návrhu osvětlení. Všechny tyto faktory hrají důležitou roli při návrhu osvětlení a následném funkčním provozu.

 

NexiTech LED – oslňující světelný tok a dokonalý design

Svítidlo lze použít jako jednostranný nebo oboustranný piktogram, v souladu s mezinárodními standardy ISO7010, NexiTech LED se z něj stává skutečný bezpečnostní prvek s viditelností 20 nebo 30 m. Během vývojové fáze produktu byly brány v úvahu požadavky na osvětlenost a stejnoměrnost, které jsou vyžadovány normou ČSN EN 1838. Tento proces vedl k vytvoření vysoce výkonné bezpečnostní značky pro únikové východy. Verze nouzových svítidel NexiTech LED  s 150, 250 a 450 lm mohou být provozovány v trvalém (maintained) i pohotovostním (non-maintained) režimu.

 

Sirios LED vyniká pro svou univerzálnost

Řada nouzových svítidel Sirios LED se vyznačuje nízkým profilem, je navržena pro širokou škálu aplikací jako jsou kanceláře, restaurace, hotely, nemocnice a pro všeobecné komerční použití. Široký výběr příslušenství zahrnuje základnu pro zapuštěnou montáž na zeď a do podhledů, sadu pro zvýšení krytí, podvěšení bezpečnostní tabulky a další možnosti distribuce světla.

Distribuci světla lze nastavit polohou panelů s LED diodami do otevřené nebo uzavřené pozice. Otevřená pozice je vhodnější pro otevřené prostory, kde je nezbytné protipanické osvětlení a bezpečnostní značky. Pokud se LED pásky nachází v zavřené pozici dostaneme svítidlo s širokou vyzařovací charakteristikou typické pro únikové trasy dlouhé až 9,5 m při montážní výšce 4 m.

Nouzová svítidla Sirios LED jsou vhodná pro použití jako p rotipanické svítidlo, také jako bezpečnostní značka s viditelností až na vzdálenost 30 metrů.

 

Řada Velos je šetrná k životnímu prostředí

Nová tabulka s bezpečnostní značkou použitá v řadě Velos mění bodový zdroj LED na osvětlený povrch s rovnoměrně rozloženým jasem, se svítivostí více než 380 cd/m2 na bílém povrchu. Značka únikové trasy tedy vždy zůstane snadno rozpoznatelná i v podmínkách špatné viditelnosti nebo při osvitu přirozeným světlem.

Velos LED se vyznačuje vysokou účinností více než 112 lm/W. Svítidlo se vyznačuje velmi velkou pozorovací vzdáleností 30 až 40 metrů. Volbou svítidla Velos, které je vhodné pro větší vzdálenosti šetříte pořízovací náklady a i spotřebu elektrické energie v dané aplikaci. Další výjimečnou vlastností jsou baterie šetrné k životnímu prostředí. Baterie jsou též ve variantě NiMH s kapacitou pohotovostní doby až 3 hodiny. Spolu s nabídkou piktogramů ISO a EURO je řada Velos LED vhodná pro splnění požadavků kladených na nouzové osvětlení na mnoha místech, jako jsou kanceláře, restaurace, hotely, nemocnice a pro všeobecné komerční použití.

 

Více informací naleznete prosím na stránkách http:///www.cooper-ls.com, www.eaton.cz nebo www.eatonelektrotechnika.cz.

 

Přehled nových článků

insio


insio


insio

Buďte stále v obraze:

Chci odebírat novinky