Domů Správný tlak ve výbušném prostředí

Správný tlak ve výbušném prostředí

Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 2
NejhoršíNejlepší 
Pondělí, 15. červen 2015

Znalost tlaku plynu v potrubí, které vede skrze prostředí náchylné k explozím, je zásadní pro bezpečný provoz a zabránění potenciálním škodám.

Fluke-pressure-calibrator_popupSpolečnost Fluke představuje nový měřicí přístroj, který zajišťuje přesnou kalibrace tlaku plynných médií. Jeho provedení umožňuje použití i v extrémním prostředí, kde hrozí bezprostřední exploze. Přesný tlakový kalibrátor Fluke 721Ex s tlakovými snímači s dvojí izolací jsou ideálním nástrojem pro pravidelná fiskální měření, protože pomocí jednoho nástroje lze současně provádět statické i rozdílové měření tlaku.

Jiskrová bezpečnost je způsob ochrany používaný v potenciálně výbušném prostředí. Přístroje s certifikátem jiskrové bezpečnosti jsou konstruovány tak, aby nevytvářely energii dostatečnou k iniciaci vznícení hořlavých materiálů. Přístroje se pak využívají především v petrochemickém průmyslu, na vrtných plošinách a rafinériích, u ropovodů a plynovodů, ve farmacii a v libovolném prostředí s možností výskytu výbušných plynů nebo výparů. Fluke 721Ex je certifikován podle směrnice ATEX a IECEx.

Přístroj Fluke 721Ex je dostupný ve 14 variantách v závislosti na výběru snímačů. Lze jej nakonfigurovat se snímačem nízkého tlaku 16 psi (1,1 barů) nebo 36 psi (2,48 barů) a přidat kterýkoli ze 7 vysokotlakých rozsahů včetně 100, 300, 500, 1000, 1500, 3000 nebo 5000 psi (6,9, 20, 24,5, 69, 103,4, 200 nebo 345 barů). Univerzálnost řešení rozšiřuje i řada adaptérů s různými průměry a normami šroubení, díky kterým lze přístroj připojit na požadované měřící body.

Tlak se zobrazuje v 19 technických jednotkách podle výběru uživatele a jeho měření je možné provádět souběžně s měřením elektrických signálů tlakového čidla. Výsledky změřené Fluke 721Ex pak slouží jako informace pro digitální nastavení čidla, které následně zobrazuje přesný kalibrovaný tlak.

F_721ex_01a_ko_150x150Klíčové vlastnosti:

  • Jiskrově bezpečný – IECEx a Atex Ex ia IIB T3 Gb (zóna 1)
  • Ideální pro kalibrace průtoku plynu (plynová měřidla)
  • Dva izolované snímače tlaku z nerezové oceli s přesností 0,025 %
  • Vstup Pt100 RTD pro měření teploty, (volitelná sonda)
  • Test přepínače na obou tlakových vstupech
  • Tlak se zobrazuje v 19 technických jednotkách podle výběru uživatele
  • Měří signály od 0 až do 24 mA s přesností +/- 0,002 mA
  • Velký grafický podsvícený displej může současně zobrazit až tři vstupy
  • Ukládá nastavení pěti nástrojů pro opětovné použití
  • Přístroj je vybaven 4 bateriemi AA pro více než 35 hodin běžného používání

 

Další informace o přístrojích Fluke a aplikacích a pomoc s vyhledáním nejbližšího distributora lze získat na e-mailu Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript nebo na webových stránkách společnosti Fluke na adrese http://www.fluke.cz.

 

 

Články na podobné téma

Přehled nových článků

insio


insio


insio

Buďte stále v obraze:

Chci odebírat novinky