Domů Rodina odebíracích robotů ABB má již šest členů

Rodina odebíracích robotů ABB má již šest členů

Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 0
NejhoršíNejlepší 
Úterý, 08. červenec 2014

IRB_360_.JPG

Společnost ABB, přední světový dodavatel technologií pro energetiku a automatizaci, představila novou variantu odebíracích robotů rodiny FlexPicker™ s označením IRB 360-6 pro balení různých výrobků, s užitečným zatížením 6 kg, dosahem 1 600 mm a vertikálním zdvihem 460 mm. Nižší užitečné zatížení ve srovnání s 8kg variantou robotu FlexPicker je kompenzováno dlouhým dosahem u aplikací, při nichž musí být dopravníky hodně daleko od sebe nebo jsou z různých environmentálních důvodů vyžadovány dlouhé vzdálenosti mezi odebíracími a ukládacími pohyby.

 

 Již téměř 15 let si robot IRB 360 FlexPicker od společnosti ABB drží vedoucí postavení v oboru nejmodernějších technologií odebírání a balení předmětů. Ve srovnání s klasickou těžkou automatizací nabízí IRB 360 mnohem vyšší flexibilitu na kompaktní ploše při současném zachování přesnosti a vysokých užitečných zatížení.

 

Rodina IRB 360 nyní obsahuje varianty s užitečným zatížením 1 kg, 3 kg, 6 kg a 8 kg a dosahem 800 mm, 1 130 mm a 1 600 mm – což znamená, že robot IRB 360 je téměř pro každé použití. Díky vynikajícímu řízení pohybu, krátkým časům cyklu a vysoké přesnosti může IRB 360 pracovat vysokou rychlostí v úzkých nebo širokých prostorech, a to s velmi malými tolerancemi. Každý FlexPicker má rovněž k dispozici přepracovanou nástrojovou přírubu, která umožňuje použít větší chapadla, a tak dosáhnout vysokých rychlostí při účinné manipulaci s průběžně balenými výrobky z dělicího pásu.

 

„Jsme hrdí, že jsme dokázali doplnit rodinu FlexPicker a udržet si vedoucí postavení na trhu robotického sbírání a balení předmětů,“ říká Klas Bengtsson, produktový manažer ABB pro sbírání, balení a paletizaci. „Celá rodina robotů IRB 360 nyní může nabídnout řešení pro nejkratší, nejrychlejší a nejlehčí úkoly i pro operace, při nichž potřebujete současně odebírat různé těžké výrobky.“

 

Rodina IRB 360 je rovněž navržena pro práci v nejnáročnějších omyvatelných prostředích, ve kterých je zásadní konstrukce zajišťující soustavné dodržování přísných hygienických podmínek, jaké panují v masném a mlékárenském průmyslu. Varianta s celonerezovými díly je certifikována podle IP69K, proto ji lze omývat průmyslovými čisticími prostředky a vysokotlakou horkou vodou.

Robot je také navržen s hladkými, omyvatelnými povrchy a klouby nevyžadujícími maziva, které jsou odolné vůči většině korozivních látek.

 

Každý robot IRB 360 lze snadno nastavovat pomocí softwaru PickMaster™ od ABB, který se stal neocenitelným nástrojem pro integrátory a uživatele robotu. Software PickMaster umožňuje vytvořit, nasimulovat a naprogramovat za méně než den celou linku, takže jako poslední krok už stačí jen nainstalovat roboty a související zařízení.

 

Na všechny produkty jednotky ABB Robotika se vztahuje podpora poskytovaná globálními obchodními a servisními organizacemi na více než 100 místech v 53 zemích světa.

 

Jednotka ABB Robotika je předním dodavatelem průmyslových robotů – zajišťuje také software pro roboty, periferní zařízení, modulární výrobní jednotky a servis pro činnosti, jako jsou svařování, manipulace, montáž, lakování a konečné úpravy, odebírání produktů, balení, paletizace a obsluha strojů.

 

Ke klíčovým trhům patří automobilový průmysl, výroba plastů, kovovýroba, slévárenství, elektronika, výroba obráběcích strojů, farmaceutický a potravinářský průmysl a výroba nápojů.

Silná orientace na řešení pomáhá výrobcům zlepšovat produktivitu, kvalitu výrobků a bezpečnost pracovníků.

 

Společnost ABB namontovala po celém světě více než 200 000 robotů.

 

Články na podobné téma

Přehled nových článků

insio


insio


insio

Buďte stále v obraze:

Chci odebírat novinky