Domů ABB získala významnou zakázku od společnosti Valmet Automotive na projekt pro nový Mercedes SUV

ABB získala významnou zakázku od společnosti Valmet Automotive na projekt pro nový Mercedes SUV

Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 1
NejhoršíNejlepší 
Čtvrtek, 07. duben 2016

Roboty_ABB_v_karosarne_Valmet_AutomotiveFlexibilní a inteligentní výrobní technologie ABB pomohou společnosti Valmet Automotive snížit investiční náklady, zvýšit produktivitu a pohotově reagovat na požadavky trhu.

Společnost ABB dodá více než 250 robotů do karosárny společnosti Valmet Automotive pro projekt SUV vozu Mercedes-Benz GLC ve finském Uusikaupunki. Výroba sportovních užitkových vozů Mercedes-Benz GLC bude zahájena počátkem roku 2017.

Jedná se o největší zakázku na průmyslové roboty, která byla uzavřena v ABB ve Finsku. Celkový počet robotů ABB dodaných firmě Valmet Automotive se zdvojnásobí na více než 500 kusů. Aktuálně ohlášená nová výrobní linka je zcela nový projekt, který bude sestávat z hlavních linek a buněk pro dílčí montáž. Nové roboty výrazně zvýší flexibilitu výroby finského dodavatele automobilových součástí a umožní zdokonalit výrobu zvýšením produktivity a zkrácením dodacích lhůt.

„Flexibilní a inteligentní výrobní technologie ABB pomohou společnosti Valmet Automotive snížit investiční náklady, zvýšit produktivitu a rychle reagovat na požadavky trhu,“ uvedl Pekka Tiitinen, prezident divize ABB Group Automatizace výroby a pohony. „Zvýšení průmyslové produktivity je jedním z hlavních růstových faktorů strategie ABB Next Level.“

Řešení ABB Robotika zaručují zákazníkům, jako je Valmet Automotive, výjimečnou efektivnost výrobních procesů. Umožňují vyrábět automobily s přesnějšími svary, menšími odchylkami a celkově přesnější konstrukcí. Zakázka se týká řady robotů IRB 6700, uvedených na trh v roce 2013, které jsou robustnější a o 15% energeticky efektivnější než předchozí řada. Vynikají minimálními nároky na údržbu a jsou to zároveň nejvýkonnější roboty s nejnižšími celkovými provozními náklady ve třídě 150–300 kg. Součástí zakázky jsou dále roboty řady IRB 8700, historicky největší roboty ABB, které byly uvedeny na trh v listopadu 2015. Tyto roboty mají dosah 3,5 metru a dokážou manipulovat s břemeny o hmotnosti až 800 kg.

ABB Robotika je předním dodavatelem průmyslových robotů. Poskytuje mimo jiné softwarová řešení pro roboty, aplikace a periferie, periferní zařízení, modulární výrobní buňky a dále služby v oblasti svařování, manipulace, lakování, paletizace a obsluhy strojů. Ke klíčovým trhům patří automobilový průmysl, výroba plastů, obrábění, slévárenství, elektronika, farmaceutický a potravinářský průmysl. Silná orientace na ucelená řešení pomáhá výrobcům zvýšit produktivitu, kvalitu výroby a bezpečnost práce. Společnost ABB již celosvětově instalovala více než 250 000 robotů. 

 

Články na podobné téma

Přehled nových článků

insio


insio


insio

Buďte stále v obraze:

Chci odebírat novinky