Domů Huawei pošle v rámci CSR projektu Seeds for the Future nejlepší české studenty ICT do Číny

Huawei pošle v rámci CSR projektu Seeds for the Future nejlepší české studenty ICT do Číny

Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 2
NejhoršíNejlepší 
Pondělí, 10. srpen 2015

Seeds-for-the-Future-spanelska-skupinaPraha, 6. srpna 2015: Společnost Huawei, přední dodavatel síťové infrastruktury telekomunikačních operátorů a korporací, v současnosti 3. největší výrobce chytrých telefonů a příslušenství, podpoří vzdělanost českých studentů v oboru ICT. V rámci mezinárodního projektu Seeds for the Future absolvuje vybraná skupina vysokoškolských studentů z předních českých univerzit dvoutýdenní vzdělávací pobyt v Pekingu a Shenzenu, kde se seznámí jak s čínskou kulturou, tak především s praxí a nejnovějšími technologiemi v ředitelství ICT společnosti Huawei.

 


Cenné zkušenosti z praxe pro české studenty
Společnost Huawei zprostředkuje v rámci projetku Seeds for the future skupině vybraných studentů z předních českých univerzit studijní pobyt v Číně. V rámci dvoutýdenní návštěvy čeští studenti zažijí týdenní poznávací program v Pekingu, kde se seznámí s čínskou kulturou, místními pracovními zvyklostmi i se základy čínštiny. Druhý týden se studenti přesunou do ředitelství společnosti Huawei v Shenzenu, kde v praxi poznají a vyzkouší si práci v dynamickém prostředí společnosti Huawei a seznámí se s nejmodernějšími technologiemi z oblasti ICT.

"Pevně věříme, že stimulace vzdělání a podpora talentů přinesou české ekonomice v dlouhodobém horizontu významné benefity. Toho lze dosáhnout budováním inovativní a otevřené společnosti. S touto aktivitou je třeba začít už na vysokoškolské úrovni, a proto v České republice, stejně jako na celosvětové úrovni, realizujeme program Seeds for the Future. Jedná se o jednu z mnoha aktivit, kterým se Huawei jako společensky odpovědná firma v této oblasti věnuje, a tyto aktivity chceme v budoucnu i nadále rozvíjet," uvedl Radoslaw Kedzia, výkonný ředitel Huawei Technologies (Czech).

Osloveny přední české univerzityHuawei-Headquarters-Shenzhen2
Projekt je určen pro vysokoškolské studenty s oborovým zaměřením na informační a komunikační technologie (ICT). Společnost Huawei oslovila přední české technické univerzity, které tyto obory ke studiu nabízejí, mezi nimi ČVUT v Praze, VUT v Brně, VŠB-TU Ostrava, UTB ve Zlíně, Západočeskou univerzitu v Plzni, Univerzitu Pardubice, Vysokou školu polytechnickou Jihlava, Univerzitu Hradec Králové a Technickou univerzitu v Liberci.

„Projekt Seeds for the Future je skvělou příležitostí pro studenty ČVUT seznámit se s firmou Huawei, jejími produkty, výzkumem i výrobou, a  blíže poznat firemní i čínskou kulturu. Studenti tak mají možnost zúročit zkušenosti z výuky v rámci studijního programu Komunikace, multimédia a elektronika a rozšířit si znalosti z odborné výuky získané v laboratořích katedry, kde se v rámci pokročilých technologií setkávají i s komunikačními produkty firmy Huawei“, řekl prof. Ing. Boris Šimák, CSc., vedoucí katedry Telekomunikační techniky na ČVUT v Praze, Fakultě elektrotechnické.

Podmínky účasti a výběr studentů
Zájemci o účast v projektu musí nahrát dvouminutové video a napsat esej v angličtině obsahující jejich názory, zájem a vztah k ICT a dále důvody, proč by měli být zrovna oni vybráni pro tento program. Rovněž by se měli zamyslet nad doporučeními či inovacemi, které by z jejich pohledu pomohly rozvoji ICT odvětví v ČR.

Seeds-for-the-FuturePředvýběr studentů na základě výše zmíněných hledisek a podmínek provedou univerzity a doporučí ze svých řad nejlepší studenty vhodné pro tento projekt. V další fázi se studenti zúčastní pohovoru se zástupci společnosti Huawei a dalších expertů z oblasti českého bussinesu a IT (např. Business Leaders Forum a Czech ICT Alliance), kteří vyberou konečnou skupinu účastníků projektu. Dvoutýdenní pobyt v Číně proběhne v posledním čtvrtletí roku 2015 a zůčastní se ho 8-14 českých studentů.

K projektu se vyjádřila i ředitelka Business Leaders Fora pro ČR Ing. Vladimíra Bendová: „Kooperaci firem se studenty vnímám jako důležitou podmínku úspěchu a dlouhodobé udržitelnosti firem. Zároveň se však jedná o nutnou součást vzdělávání a rozvoje studentů, jejich připravenost na reálné pracovní prostředí za branami univerzit. Je proto pro nás radostí být jako odborný partner součástí projektu Huawei, který všechny tyto aspekty naplňuje.“

 

Články na podobné téma

Přehled nových článků

insio


insio


insio

Buďte stále v obraze:

Chci odebírat novinky