Domů Leica Camera AG a Huawei zakládají v Německu nové výzkumné a inovační centrum

Leica Camera AG a Huawei zakládají v Německu nové výzkumné a inovační centrum

Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 2
NejhoršíNejlepší 
Úterý, 04. říjen 2016

Laboratoř Maxe Bereka bude mít na starosti výzkum a vývoj nových optických systémů, výpočetního zobrazování, virtuální a rozšířené reality

 

Praha, 4. října 2016: Společnost Huawei, třetí největší světový výrobce smartphonů, oznámila rozšíření strategické spolupráce s fotografickou legendou Leica Camera AG. Společně zakládají centrum pro výzkum a inovace „Laboratoř Maxe Bereka (Max Berek Innovation Lab)“ v německém Wetzlaru. Informace přichází 7 měsíců po oznámení dlouhodobého technologického partnerství těchto společností na poli optického inženýrství a 5 měsíců po představení úspěšných high-end smartphonů Huawei P9 a P9 Plus.

Max_Berek_Innovation_Lab__Signing_Dr_Kaufmann_and_Ren0D0A_ZhengfeiNová laboratoř, umístěná v centrále společnosti Leica v německém Wetzlaru, bude řídit další vývoj optických systémů a softwarově založených technologií za účelem zvýšení obrazové kvality v širokém spektru fotografických a jiných aplikací v mobilních zařízeních. Dalšími cíli jsou rozvoj výpočetního zobrazování nebo rozšířené (AR) a virtuální (VR) reality. Huawei a Leica rovněž plánují spolupracovat s německými i dalšími mezinárodními univerzitami a výzkumnými institucemi.

 

Zřízení laboratoře na základě své vize podpořili pánové Ren Zhengfei, zakladatel Huawei, a Dr. Andreas Kaufmann, majoritní akcionář a předseda dozorčí rady Leica Camera AG.

Fotky a videa budou tvořit 90 % datového provozu

„V budoucnu budou fotky a videa tvořit více než 90 % datového provozu,“ řekl Ren Zhengfei, zakladatel Huawei. „Laboratoř Maxe Bereka nabízí možnost užší spolupráce se společností Leica, která povede k dalšímu pokroku v kvalitě obrazu i videa. Díky tomu zakomponujeme ty nejpokročilejší inovace do fotoaparátů chytrých mobilních telefonů.“

„Huawei a Leica Camera AG založením Laboratoře Maxe Bereka rozšiřují rozsah úspěšné strategické spolupráce a vytváří základy pro užší kooperaci na neustálém zlepšovaní kvality v oblasti fotografie či videa,“ doplnil Dr. Andreas Kaufmann, majoritní akcionář a předseda dorozrčí rady Leica Camera AG.

 

"Huawei a Leica sdílejí nejen enormní úsilí zaměřené na inovace a léta výzkumné praxe, ale také odhodlání dosahovat nejvyšších standardů kvality. Laboratoř Maxe Bereka nám nabízí historickou příležitost sjednotit zdroje a rozsáhlé zkušenosti obou společností a stát se průkopníky převratných technologií," uvedl Markus Limberger, provozní ředitel společnosti Leica Camera AG a ředitel Max Berek Innovation Lab.

 

Pocta průkopníku mikroskopie a tvůrci první čočky Leica

Výzkumné a inovační centrum je pojmenováno na památku Maxe Bereka (1886-1949), německého průkopníka mikroskopie a tvůrce vůbec první čočky Leica. Ten byl také odpovědný za optickou konstrukci více než 20 objektivů pro legendární 35mm fotoaparát, který vynalezl a zkonstruoval Oskar Barnack. Díky výjimečným zobrazovacím vlastnostem, dokonalé harmonizaci čoček a důmyslným konstrukčním prvkům dosáhla Leica v 35mm fotografii celosvětového úspěchu.

 

Pro více informací navštivte huaweidevice.cz.

 

Články na podobné téma

Přehled nových článků

insio


insio


insio

Buďte stále v obraze:

Chci odebírat novinky