Domů Siemens bude do roku 2030 CO2 neutrální

Siemens bude do roku 2030 CO2 neutrální

Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 0
NejhoršíNejlepší 
Úterý, 01. prosinec 2015

Siemens_CO2Společnost Siemens se zavázala snížit do roku 2020 svou globální uhlíkovou stopu na polovinu a do roku 2030 být uhlíkově neutrální. Dosáhne toho jak redukcí vlastních uhlíkových emisí, tak podporou projektů snižujících emise skleníkových plynů mimo firmu, takzvaných uhlíkových náhrad (carbon offset). Do snižování emisí CO2 Siemens globálně investuje více než 110 milionů dolarů.

„V následujících třech letech plánujeme investovat více než 110 milionů dolarů do zlepšení energetické účinnosti v kancelářích a továrnách,“ sdělil Joe Kaeser, generální ředitel a předseda představenstva Siemens AG. Cílem je zredukovat stávajících 2,2 milionu metrických tun uhlíkových emisí, které firma celosvětově ročně vyprodukuje.

Vložené investice se podle Joe Kaesera společnosti vrátí již do pěti let a následně díky nim Siemens ročně ušetří 20 milionů dolarů v provozních nákladech. „Snížení uhlíkové stopy je tedy nejen společensky odpovědné – je to i zajímavý obchodní model,“ doplnil Joe Kaeser.

Také český Siemens vyvíjí aktivity vedoucí ke snížení emisí CO2, a to jak ve výrobních závodech, tak v kancelářských budovách a všech provozních aktivitách.  Konkrétně se jedná o opatření v oblasti správy nemovitostí, investic do životního prostředí a čisté mobility, zlepšení energetického managementu či energeticky úsporné výroby a provozu. Společnost Siemens také pravidelně organizuje programy motivující zaměstnance k ekologicky odpovědnému chování, například soutěž o nejúspornějšího řidiče nebo akce „do práce na kole“.

Řešení, která snižují emise CO2 nabízí Siemens i svým zákazníkům.

„Inovativní technická řešení jsou zásadní při snižování emisí CO2. Průmysl má dnes výjimečnou příležitost hrát klíčovou roli při přechodu do uhlíkově neutrální budoucnosti,“ uzavírá Eduard Palíšek, generální ředitel skupiny Siemens v České republice.   

 

Přehled nových článků

insio


insio


insio

Buďte stále v obraze:

Chci odebírat novinky