Domů Elektronické motorové jističe Eaton díky novým funkcím zefektivňují průmyslový provoz

Elektronické motorové jističe Eaton díky novým funkcím zefektivňují průmyslový provoz

Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 1
NejhoršíNejlepší 
Čtvrtek, 19. červen 2014

Nadproudov_relov_ochrana_PKE_XZMR_nahledEaton Elektrotechnika zdokonaluje elektronické motorové jističe PKE o dvě nové funkce pomocí modulu PKE-XZMR – nadproudové reléové ochrany proti přetížení. První funkcí je včasná výstraha před hrozícím přetížením, které je indikováno zabudovanými LED diodami. Díky nim lze v předstihu zasáhnout a předejít hrozícímu výpadku. Zvyšuje se tak plynulost, pohotovost a bezpečnost strojních zařízení a výrobních linek. Druhou funkcí je možnost volby mezi automatickým nebo manuálním restartem při přetížení motoru.

LED diody včas upozorní v případě hrozby přetížení
Modul PKE-XZMR doplňuje elektronický motorový jistič PKE o dvě důležité funkce. První z nich je systém včasné výstrahy, jenž umožňuje včas zakročit v případě hrozícího přetížení a zabránit provozním výpadkům. XZMR pak rozlišuje mezi proudem zátěže vyšším než 100 % nominální hodnoty a proudem vyšším než 105 %. Oba případy překročení limitní hodnoty proudu jsou indikovány různou frekvencí blikání integrované LED diody.

Automatický či manuální restart
Druhou funkcí je automatický restart motoru (a náprava závady) v případě vypnutí stykače při přetížení. Typ restartu lze nastavit přímo na modulu XZMR. V režimu „Auto“ je reset stykače plně automatický, v režimu „Manual“ lze restart provést ručně. Protože poloha přepínače na PKE zůstává v případě přetížení nezměněna, může motor v režim „Auto“ restartovat okamžitě, jakmile k tomu modul vyšle odpovídající signál. Z automatického restartu plynou výhody časové úspory a možnost autonomního monitorování výrobní linky. Je-li zvolen režim „Manual“, je třeba signál závady nejprve potvrdit stisknutím tlačítka „Reset“ na XZMR modulu a teprve poté dojde k restartu. Režim „Manual“ je tedy vhodný zejména pro bezpečnost kritických aplikací.

Lze rozlišit vypnutí v důsledku zkratu nebo přetíženíNadproudov_relov_ochrana_PKE_XZMR_nahled
Modul PKE-XZMR může být upevněn jako příslušenství přímo na jakýkoliv motorový jistič PKE nebo na kombinaci motorových spouštěčů. Díky propojení se stykačem chráněného motoru obdrží modul v případě přetížení odpovídající signál a stykač rozepne. Motorový jistič PKE přitom zůstává sepnut. Obsluha proto může zřetelně rozlišit mezi dvěma případy vypnutí – v důsledku přetížení motoru (rozpojený stykač) a zkratem (vypnutý motorový jistič).

PKE-XZMR lze využít až do velikosti elektrického proudu 65 A
Modul PKE-XZMR je možné použít jak ve spojení se zdokonalenými bloky ochrany motoru (PKE-XTUA), tak se zdokonalenými bloky systémové ochrany (PKE-XTUACP). V obou případech až do velikosti elektrického proudu 65 A. Modul XZMR je opatřen rozpínacím kontaktem pro stykač a zapínacím kontaktem pro signalizaci přetížení.

Další informace o produktech společnosti Eaton lze nalézt na http://www.eaton.cz nebo http://www.eatonelektrotechnika.cz

 

Články na podobné téma

Přehled nových článků

insio


insio


insio

Buďte stále v obraze:

Chci odebírat novinky