Domů Redundantní přívod energie z UPS pro zákazníky rackhousingu

Redundantní přívod energie z UPS pro zákazníky rackhousingu

Hodnocení uživatelů: / 1
NejhoršíNejlepší 
Čtvrtek, 09. červenec 2015

network-698598Velmi zajímavou možnost, jak odzálohovat nejen fyzické servery, ale i celé racky, přineslo pro své zákazníky známé pražské datacentrum Coolhousing. V uplynulých týdnech nasadilo první z několika nových jednotek centrální UPS  93PM, která je zapojena jako další větev napájení. Kromě tedy již hotového řešení několika záložních UPS tak firmy v datacentru získaly i odzálohovanou větev napájení, na jejímž konci stojí opět UPS.

Přívody zákaznických racků tak lze nově jistit v režimu 2×N+1. Jde o další možnost zabezpečení serverů a celých racků, u nichž je velmi důležitá bezvýpadkovost. Mezi zákazníky patří typicky firmy s finančními operacemi, eshopy, ale i řadou dalších obchodních aktivit, u nichž byť minutový výpadek může způsobit velké škody.

Nová jednotka je totiž zapojena tak, aby vytvořila druhou napájecí větev pro zajištění plné redundance napájení. Racky v datovém centru tak nejistí pouze redundantní UPS moduly v jedné napájecí větvi, ale souběžně lze využívat redundantní přívod elektřiny z (redundantních) UPS.

Eaton UPS 93PM v praxi
Zbrusu nová UPS (zdroj nepřerušovaného napájení) pochází od společnosti Eaton a jedná se o model 93PM o výkonu 50 kW. „Výrobek společnosti Eaton jsme zvolili především díky spokojenosti s dosavadní spoluprací s tímto výrobcem v oblasti inteligentních zásuvkových panelů,“ vysvětlil Jiří Dvořák, manažer prodeje společnosti Coolhousing. Inteligentní zásuvky umožňují nejen vzdálenou správu, ale také přesné měření skutečného příkonu serverů, pro něž bude právě s nově instalovanou UPS zajištěno ještě spolehlivější napájení.

Eaton 93PM je moderní modulární UPS která v režimu dvojité konverze dosahuje až 97% účinnosti. Po aktivaci Energy Saver systému, který zavádí efektivnější algoritmy pro detekci a řízení, stoupne dokonce účinnost na více než 99 %.

Nová UPS Eaton 93PM je prvním z této řady moderních, výkonných a spolehlivých záložních zdrojů, kterými Coolhousing modernizuje jištění napájení ve svém datovém centru.

 

Články na podobné téma

Přehled nových článků

insio


insio


insio

Buďte stále v obraze:

Chci odebírat novinky