Domů Společnost Eaton uvádí na trh zařízení pro obloukovou ochranu za účelem snížení elektrických rizik.

Společnost Eaton uvádí na trh zařízení pro obloukovou ochranu za účelem snížení elektrických rizik.

Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 0
NejhoršíNejlepší 
Pátek, 02. prosinec 2016

EA006670_-_AFDDSpolečnost Eaton uvádí na trh zařízení pro obloukovou ochranu (Arc Fault Detection Device, AFDD), které chrání osoby a majetek před požárem v důsledku elektrických oblouků. Toto nové zařízení detekuje vysoké frekvenční spektrum v elektrickém obvodu, které indikuje hrozící jiskření a vypne spínací přístroj, čímž toto riziko eliminuje.

 

Kromě funkce AFDD tento nový přístroj zahrnuje proudový chránič (RCD) a jistič, aby poskytlo komplexní řešení, které je nákladově efektivní, ve shodě s předpisy, odolné a spolehlivé a lze jej snadno nainstalovat. Očekává se, že o toto zařízení bude zájem především v sektoru obytných budov včetně budov s vyšší ubytovací kapacitou, jako jsou pečovatelské domy, kde následky obloukových poruch mohou být katastrofální.

 

Alexander Jellenigg, který ve společnosti Eaton dohlíží na uvádění produktu na trh, říká: „Následky obloukové poruchy mohou být závažné u jakékoliv budovy a zvláště u budov s velkou ubytovací kapacitou, kde může během krátké chvíle hrozit nebezpečí velkému množství lidí. Zařízení pro obloukovou ochranu, které na trh uvádíme, minimalizuje riziko tak, že detekuje abnormální signály a reaguje na ně. Navíc to dělá s vysokou přesností, aby se výrazně snížila nežádoucí vypnutí.“

Obloukové poruchy, které jsou obvykle zapříčiněny poškozenými kabely, zásuvkami nebo svorkami, představují pro osoby v jejich okolí bezprostřední riziko, protože mohou poškodit elektroinstalaci a snadno způsobit požár. Odhaduje se, že minimálně 25 procent požárů způsobených elektrickou poruchou je zapříčiněno obloukovou poruchou.

 

Bezpečná a rychlá detekce obloukové poruchy  je zásadní a běžné proudové chrániče (RCD) a instalační jističe (MCB) obvykle takové oblouky detekovat nedokážou.

 

AFDD společnosti Eaton nabízí rychlou detekci s vysokou přesností, která je nezbytná pro minimalizaci nežádoucích vypnutí. Zařízení je navrženo tak, aby přesně odlišilo skutečné riziko od ostatních vysokofrekvenčních signálů, které se běžně vyskytují v bytovém prostředí. Za účelem dalšího zlepšení kvality detekce společnost Eaton doporučuje, aby se zařízení umístila blízko potenciálních zdrojů oblouku. Přeslechové zkoušky (cross-talk test) navíc zajišťují, že AFDD vybaví, když je detekován relevantní signál.

 

Globální požadavky pro AFDD byly poprvé formálně stanoveny v roce 2013, když Mezinárodní elektrotechnická komise představila normu IEC 62606. Tato norma určuje, že k vybavení AFDD dojde při detekci jakéhokoliv oblouku v hodnotě 100 joulů a více a že v případě velmi vysokého proudu oblouku dojde k rozpojení do 120 milisekund po jeho detekci.

 

AFDD je posledním přírůstkem do portfolia produktů společnosti Eaton, které jsou navrženy ke snížení rizik spojených s obloukovými poruchami. Tyto produkty tvoří širokou škálu bezpečnostních technologií navržených společností Eaton za účelem ochrany osob, majetku a pověsti a zároveň s cílem minimalizovat narušování aktivit těch, kteří budovy obývají.

                                                                                                                                           

Chcete-li se dozvědět více o společnosti Eaton, navštivte www.eaton.cz. Pro všechny poslední novinky se připojte na Twitter přes (@Eaton_EMEA) nebo je naleznete na naší (Eaton EMEA) LinkedIn firemní stránce. 

 

Články na podobné téma

Přehled nových článků

insio


insio


insio

Buďte stále v obraze:

Chci odebírat novinky