Domů Odborná studie na téma Ochrany motorů pro revoluci IE3

Odborná studie na téma Ochrany motorů pro revoluci IE3

Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 0
NejhoršíNejlepší 
Pondělí, 21. prosinec 2015

EA4119_IE3_white_paper_CRSpolečnost Eaton, působící v oboru řízení energie, uveřejnila novou odbornou studii Ochrana motorů pro revoluci IE3, která se zabývá dopadem směrnice o výrobcích spojených se spotřebou energie (ErP) na spínací a ochranné systémy pro elektrické motory. Studie, jejímž autorem je produktový manažer společnosti Eaton Jan Nowak, poskytuje výrobcům strojů a systémů představu o dopadech směrnice na konstrukci motorů i praktická doporučení pro výběr ochranných zařízení.

„Povědomí energetické účinnosti se v průmyslovém sektoru díky směrnici ErP nesmírně zvýšilo,“ vysvětluje autor Jan Nowak. „Výrobci elektromotorů nyní uvádějí na trh výrobky se stále vyššími úrovněmi účinnosti, což je jedině správné a vhodné. Je však důležité si uvědomit, že toto má dopad nejen na konstrukci motorů, ale i na ochranné systémy, které jsou u nich používány.“

Studie se zabývá tím, jak požadavky stanovené ve směrnici ErP a v předpisech pro motory nutí výrobce elektromotorů provádět u výrobků konstrukční změny. Projednáván je dopad směrnice, který je patrný v mnoha oblastech elektrických charakteristik, od většího průřezu vodičů pro vinutí statoru po vyšší startovací proudy.

Odborná studie Eatonu analyzuje dopad na spínací a ochranná zařízení. Výrobcům strojů a systémů poskytuje pomůcku při výběru správného zařízení pro splnění potřeb specifických aplikací i požadavků směrnice. Popsány jsou i konstrukční změny pro ochranné systémy motorů a vysvětlena jsou rizika související s těmito změnami.

Odhaduje se, že elektromotory se podílejí téměř ze dvou třetin na průmyslové spotřebě elektrické energie. Evropská unie rozpoznala potenciál snížení tohoto objemu i souvisejících emisí CO2 prostřednictvím používání účinnějších technologií a zavedla celou řadu opatření včetně směrnice o výrobcích spojených se spotřebou energie (ErP) 2009/125/ES.

Odborná studie Ochrana motorů pro revoluci IE3 je zdarma ke stažení na www.eaton.cz/moem-ee.

Další informace najdete na www.eaton.eu. Naše nejnovější zprávy přináší i Twitter (@Eaton_EMEA) nebo LinkedIn (Eaton EMEA).

 

Články na podobné téma

Přehled nových článků

insio


insio


insio

Buďte stále v obraze:

Chci odebírat novinky