Domů Rosatom rozšiřuje spolupráci s německým Schneider Electric

Rosatom rozšiřuje spolupráci s německým Schneider Electric

Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 0
NejhoršíNejlepší 
Středa, 21. říjen 2015

rosatom-1Ruský projekční ústav Atomprojekt, který je součástí ruské korporace pro atomovou energii Rosatom, podepsal s německou společností Schneider Electric dohodu o spolupráci při projektování objektů jaderného průmyslu. Slavnostní ceremonie proběhla v rámci mezinárodního odborného fóra Atomex-2015, kterého se zúčastnili přední dodavatelé pro jadernou energetiku z celého světa. Za Atomprojekt se pod dohodu podepsal generální ředitel Sergej Onufrienko a za Schneider Electric prezident ruské pobočky Jean-Louis Stasi.

Dohoda stanovuje podmínky vzájemné spolupráce obou společností v oblasti projektování a specializovaných typových i nestandardních technologických řešení pro jaderný průmysl v oblasti výroby elektřiny, energetické efektivnosti a automatizace. Kromě toho se dohoda týká také technické a informační podpory a programu výměny zkušeností mezi odborníky obou společností.

 

Atomprojekt se zabývá projektováním jaderných bloků s reaktory typu VVER a inovativních typů reaktorů. Uherskobrodská společnost EGP Invest mu v roce 2013 dodala projekt strojovny pro reaktor MBIR, který se po svém spuštění stane nejvýkonnějším rychlým výzkumným reaktorem na světě. Při tomto reaktoru má vzniknout také velké mezinárodní výzkumné centrum, které posune dále znalosti o rychlých reaktorech.

 

V červnu 2015 bylo v rámci Petrohradského mezinárodního ekonomického fóra podepsáno memorandum o porozumění mezi Rosatomem a Schneider Electric. Toto memorandum definuje hlavní směry společné činnosti obou podniků, včetně spolupráce v mezinárodních projektech výstavby jaderných elektráren a technologické spolupráce zaměřené na výrobu moderních elektrotechnických zařízení a vývoj řešení pro automatizaci výrobních procesů na základě technologie společnosti Schneider Electric na řadě zařízení jaderného průmyslu.

 

 

 

Komentáře a dotazy 

 
#1 Jindřich Mühlhofer 2015-10-22 10:00 Dobrý den, protože jsem pro pobočku této firmy v ČR pracoval vím, že se nejedná o německou, ale o francouzskou firmu.
Viz také níže.
Jindřich Mühlhofer

Schneider Electric

Společnost
Schneider Electric je celosvětově působící francouzská společnost, působící v oblasti elektrotechnick ého průmyslu. Je nástupcem strojírenského a zbrojního koncernu Schneider et Cie. V Česku společnost provozuje výrobní závod v Písku. Wikipedie
Cena akcie: SU (EPA) 50,98 € 0,00 (0,00 %)
21. 10. 17:35 SELČ - Odmítnutí odpovědnosti
Ústředí společnosti: Rueil-Malmaison, Francie
Generální ředitel: Jean-Pascal Tricoire
Založeno: 1836
Citovat
 

Přehled nových článků

insio


insio

Buďte stále v obraze:

Chci odebírat novinky